Cumartesi , 20 Nisan 2024

GAZİANTEP’TE AKILALMAZ OLAY


Gaziantep’te kendilerini filyasyon e-kibi olarak tanıtan üç kişi, 17 yaşındaki Berfin Uçar’ı ha-staneye götürme bahanesiyle ka-çırdı.







İddiaya göre, daha önce ka-çırılan ve jandarma tarafından yol kontrolü sırasında bulunan Berfin Uçar devlet ko-rumasına alındı. Babasının isteği ile tekrar ailesine teslim edilen 17 yaşındaki Berfin’i ka-çırmak için tekrar gelen F.Ç. isimli şahıs, Berfin’in kendisini balkona ki-litlemesi sayesinde başarılı olamadı.



Babası Mehmet Uçar’ın Kahramanmaraş’a ifade vermeye gittiği 8 Eylül 2020 tarihinde, misafir kaldıkları dayılarının evine gelen hemşire ve sağlık görevlileri kılığındaki 3 şahıs, kendilerini filyasyon e-kibi olarak tanıttı. Ka-çırılma olayı nedeniyle yaşanan süreç nedeniyle Berfin’in mu-ayene ve test için ha-staneye götürülmesi gerektiğini söyleyen şahıslar, bir yakınıyla birlikte ha-staneye götürdü.

Ha-stanenin bir kapısından giren ve diğer kapısından kız ile birlikte çıkan şa-hıslar ka-yıplara karıştı. Kızının ha-stanede olmadığını öğrenen baba ise kızının ka-çırıldığını anlayarak yı-kıldı. 17 gündür kızından haber alamadığını ifade eden baba Mehmet Uçar, yetkililerden kızının bulunmasını istedi.



“Daha önce ka-çırıldı jandarma buldu”
Daha öncede kızının ka-çırıldığını ifade eden baba Uçar, “yaklaşık 1.5 ay öncede ka-çırdı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde jandarma tarafından ya-kalandılar. Kızımı devlet yurduna te-slim ettiler. 3 gün sonra gittim kızımı teslim aldım. Benim kızımla hiçbir sı-kıntımız yoktu. Kızım kendisini ka-çıran F. Ç.’ı istemiyordu” dedi.



“Berfin kendisini balkona ki-litleyerek ku-rtuldu”
7 Eylülde de kızının kendisini ka-çırmaya gelenlerden balkona ka-çarak ku-rtulduğunu söyleyen, “Kızını ka-çırmaya Savcılıkta i-fade vermem gerekiyordu. Gaziantep’teki dayımıza misafir geldik. F.Ç. isimli şahıs 5-6 kişiyle beraber geliyor. İçeri gelerek kadınları da-rp ediyor. Kızım Berfin kendisini balkona ki-litleyerek ku-rtuluyor. Kızım bu şahsı istemiyordu. Kesinlikle kızımın can gü-venliğinden en-dişe ediyorum” şeklinde konuştu.




“Filyasyon ekibiyiz diyerek kızımı ka-çırdılar”
3 kişinin kendilerini filyasyon ekibi olarak tanıtarak kızının ka-çırıldığını söyleyen Uçar, “Bunlar bizi ta-kip ediyormuş, bizim evde olmadığımız bir anda 3 kişiyle eve geliyorlar. Biz filyasyon ekibiyiz diyerek kızınızın ha-stanede ra-por alması gerek demişler. Kızla beraber giden kuzenine ise ha-stanenin kapısında be-klemesini söylemişler pa-ndemi dolayısıyla biraz bekle demişler. Kızımdan o günden beri haber alamıyorum. Lütfen yetkililerden kızımın bulunup bana teslim edilmesini istiyorum” i-fadelerini kullandı



Kuzeni Meral Uçar ise, “Berfin’i daha önce ka-çırmaya eve gelen şahıs annemi de da-rp etti. Berfin balkona ka-çarak ku-rtuldu. Bizde hemen polise haber verdik” diye konuştu.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …