Cuma , 19 Nisan 2024

Genç kız annesiyle ilgili öyle bir soru sordu ki!





Televizyon ekranlarında yayınlanan programda dikkat çeken bir soru ve verilen cevap, izleyicilerin pür dikkat seyretmesine sebep oldu.

Kızın sorduğu soru ve Hatipoğlu’nun ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Programında izleyici sorularını yanıtlayan Nihat Hatipoğlu’na görme engelli bir genç kız bir soru sordu. Soruyu sormak için biraz düşündü, sorarken yutkundu biraz. Sonrasında sorduğu soruyu duyan Hatipoğlu’da önce ne cevap vereceğini düşündü.
Televizyon ekranlarında canlı yayında meydana gelen bu olay büyük dikkat çekti.

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında yayınlanan programda görme engelli bir kızın sorusuna yanıt verdi. İşte o soru.

“Engelim, annemin eksik duasından mıdır?” şeklinde bir soru yöneltti.
Genç kızın soruyu sorarken nasıl bir ruh haliyle sorduğu belli idi. Herkes dünyayı daha farklı pencereden görürken, böyle bir imtihan ile karlı karşıya kalmak kolay değildi.

Genç kız; “Hocam ben doğuştan görme engelliyim. Annemin ilk altı sene çocuğu olmamış. Ettiği duadan dolayımı bu hale geldim dedi. Nasıl bir olay yaşadığını anlattı. Bu halinden dolayı içinde belliki bir burukluk hissediyordu. Merak ediyordu, başına gelen olayın anneesinden dolayı kaynaklanıp kaynaklanmadığını, ettiği duayı şöyle anlattı; Annem şöyle dua etmiş dedi kız; Allah’ım bana bir evlat ver engelli olsun sakat olsun ama evladım olsun’ diye dua etmiş. Evlat sahibi olmanın verdiği hasretlemi, başkamı, ama bir imtihanın başlangıcı olacağının habercisi gibi böyle bir dua etmiş.




Hatipoğlu soruyu soran genç kıza baktı. Seyircilerde ne cevap vereceğini merakla beklediler.. Zira genç kızın nasıl bir ruh halinde sorduğunu herkes anlamıştı. Annenizin duasından oldu ya da olmadı demek çok zor. Allah’ın tasarrufundadır. Bizim onu bilmemiz mümkün değildir. Ama şunu bilin bu size ceza değil, sizin mükafatınız daha fazla olacaktır.”

Dünya sonuçta bir imtihan dünyası. Kimin başına ne geleceğini kimse taktir edemez. Ezelde yazılı olanın önüne kimse geçemez. Kimi zaman yaptıklarımız bizi bazı imtihanlara sürükler, kimi zamanda ezelde yzılanı oynarız. Kader çizgisi çok incedir. Ne dersek diyelim altında yatan gerekçeyi hikmeti bazan anlayamayız. Allah herkese hayırlı bir yaşam versin.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …