Cumartesi , 20 Nisan 2024

GÜNDE 3 KEZ YAPIN HAYATINIZ KURTULSUN





“BURUNA GİREN VİRÜSLER ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR”
Covid-19 ile mücadelede uçucu yağların da önemli bir silah olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Saraçoğlu, içinde ‘pentenil yağ asitleri’ olan bu uçucu yağları koklayarak buruna giren virüslerin etkisiz hale getirebileceğini anlattı. Prof. Dr. Saraçoğlu, “Bu pentenil gruplar kokladığınız zaman yan yana diziliyor ve müthiş bir zırh oluşturuyor. Oldu mu size ikinci silah? Bu uçucu yağlar, adaçayıdır, lavantadır, karabaştır, kekiktir, okaliptustur. Bunları koklayacaksınız. Ben kokluyorum 7-8 aydır” ifadelerini kullandı.



“SOLUDUĞUNUZ HAVAYI DEZENFEKTE EDİN”
Uçucu yağların özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda havayı dezenfekte etmek amacıyla da kullanılabileceğini bildiren Prof. Dr. Saraçoğlu, “Mesela bu ortamda havadaki mikropları kırmak, yok etmek istiyorsanız, bir bardak kaynar suyun içine 20-30 damla lavanta yağı veya kekik yağı veya adaçayı yağı koyun, hemen burası kokmaya başlar adaçayıyla kekikle, işte mikrop ö/ldürücü. Yani kendinizin soluduğu havayı dezenfekte ediyorsunuz; ama bunu doğrudan koklayarak da yapabilirsiniz” önerisini dile getirdi.



“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK DEMEK VİTAMİN MESELESİ DEĞİL”
Covid-19’a karşı koruyucu beslenme önerilerinde de bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ‘lektin’ bakımından zengin gıdaları tüketmenin önemine işaret ederek, “Lektin dediğimiz bir yapı var, soya fasulyesinde, kuru fasulyede, buğdayda, mercimekte, nohutta bol miktarda lektin var. ‘Bağışıklık sistemini güçlendirmek’ demek vitamin meselesi değil. Bu C vitamini, E vitamini meselesi değil. Bu şekilde beslenmeyle olur, patlıcan da buna dahildir. Patlıcanda da çok güçlü lektinler var. Dolayısıyla burada ne yapıyorsunuz? Virüsün direncini kırıyorsunuz. Onun direncini kırınca siz onun karşısında güçlenmiş oluyorsunuz” mesajını verdi.


Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …