Perşembe , 28 Mart 2024

Günde bir avuç kabak çekirdeği yeterli…





Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Gece uyumadan bir avuç yerseniz Güçlü antkonserojen etkye sahp kabak çekrdeğ, çğ tüketlr. Tıpkı ayççeğ gb tüketme uygun olan kabak çekrdeğ ayrıca yağ oranı düşüktür. Vtamn ve mneral bakımından zengn olan kabak çekrdeğ, lf çerdğnden de sndrm sstemne fayda sağlar.





Pek Kabak çekrdeğnn faydaları nelerdr? Szler çn kabak çekrdeğ hakkında merak edlenler araştırdık. Kabak çekrdeğ, kabak sebzesnn çndek çekrdekler kurutularak elde edlmektedr. Esk zamanlarda laç olarak kullanılan kabak çekrdeğnn sağlığa brçok faydası vardır. Almayan’da yapılan br araştırmada kabak çekrdeği kavrulmadan çğ tüketldğnde çerğndek güçlü antkansorejen maddelern vücuttak hücrelern mutasyona uğramasını engelledğ tespt edlmştr. Sarı kabaklardan elde edlen çekrdeklern kabukları beyaz olsa da çerğndek et yeşl renktedr.





Meyves yüksek lfl olan kabak çekrdeğ sndrm sstemnn şlevsellğn artırmada oldukça etkldr. İçerğnde fosfor, çnko, demr, kalsyum, magnezyum ve sodyum gb mnerallern yanı sıra yüzde 90 E vtamn çerr. Gece yatmadan tüketldğnde, dnlenmeye geçen ve yenlenen hücrelern fonksyonlarını artırır.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …