Cuma , 29 Mart 2024

Haddini Bil Yunan!





3 gün içinde 30 ihlal
Bu kapsamda Yunanistan Hava Kuvvetlerine at uçaklar ilk olarak 26 Nisan’da Türk hava sahasını 6 defa ihlal etti. Bununla kalmayan Yunan uçakları Türkiye kıyılarına yakın provokatif uçuşlarına 27 Nisan’da da devam etti. Çarşamba günü gerçekleşen ihlallerde Yunanistan Hava Kuvvetleri unsurları Didim, Datça ve Dalaman dahil Türk hava sahasında 22 ihlal gerçekleştirdi.





Dün de ihlallerine devam eden Yunan unsurlarına Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından misliyle karşılık verildi. Radar kayıtlarıyla sabit olan Yunanistan’ın son üç günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı öğrenildi.





Kurgulanmış bir provokasyon
Türkiye’nin Yunanistan ile arasındaki ikili bağlantılarda sürekli olarak uluslararası hukuk ve iyi komşuluk bağlamında sorunların barışçıl bir şekilde halledilmesinden taraf olduğuna vurgu yapan güvenlik kaynakları, Yunanistan’ın ise Türkiye’nin ortaya koyduğu dostluk ve barışçıl yoldan gitmek yerine her fırsatta yaptığı gibi yine şaşırtmayarak uluslararası arenada provokasyonlara devam ettiğinin altını çizdi.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …