Perşembe , 18 Nisan 2024

Hafta sonu hafta içi sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi!





İşte kabine gündemine dair sıcak bilgiler; HAFTA İÇİ AKŞAM KISITLAMASI ESNETİLECEK Hafta içi saat 22’den sonra olan kısıtlama ya 24’e çekilecek ya da tamamen kaldırılacak.





RESTORAN VE AVMLER İÇİN SAAT DÜZENLEMESİ Restoran, AVM, cafe ve mağazalar normal çalışma saatlerine dönecek Tedbirleri elden bırakamayız: Uzmanlar yeni varyantlara işaret ederek kitle bağışıklığı sağlanana kadar yasaklar kalksa bile kişisel tedbirleri elden bırakmama uyarısı yapıyor DELTA VARYANTI İÇİN TEYAKKUZ Dünyayı etkisi altına almaya başlayan delta varyantına karşı teyakkuz durumu var. Bu yüzden bası kısıtlamaların devam etmesi, vatandaşın da yasaklar kalksa bile kişisel tedbiri uzun süre elden bırakmaması istenecek. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı. İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir. Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00’e alınabilir.





Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum.Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM’ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde. EYLÜL’DE YÜZDE 70 İKİ DOZ AŞILANMIŞ OLACAK Uzmanlar hastalığı geçirenlerin (test yaptırmamış, hastalığı bilmeden atlatanlar dahil) şu anda nüfusun Hızlı aşılama süreciyle temmuz sonuna kadar yüzde 60, ağustos sonuna kadar yüzde 80 ilk doz aşılarını yaptırmış olacak.





Eylül’de yüzde 70’in iki doz aşıları yapılmış olacak. Okullar açılmadan 12-18 yaş grubunun aşılanmasına ilişkin bazı hazırlıklar da yapılıyor. İsrail, ABD ve Kanada bu yaş grubunu aşılıyor. Orada alınacak sonuçlara göre birkaç ay içinde bu yaş grubu ile ilgili de adım atılması bekleniyor. ÜÇÜNCÜ DOZ TEMMUZ’DA Üçüncü doz aşılarda ise ilk grup olan sağlıkçıların 6 aylık süreleri Temmuz ayı içinde dolacak. Bu grup için hatırlatma dozu gündeme gelecek.AŞILAMADA ŞAMPİYON 5 İL Edirne, Çanakkale, Sinop, Muğla, Balıkesir aşılamada ilk sırada yer alan 5 il. Buralarda ilk doz aşı nüfusun yaklaşık yüzde 50’sine yapıldı. Toplum bağışıklığına da ilk olarak bu illerin ulaşması bekleniyor.





30 YAŞ GRUBUNDA BÜYÜK MUTLULUK Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün 30 yaş ve üstü grup için aşılama müjdesini vermesinin ardından dün bu yaş grubundakiler hastanelere akın etti. İstanbul’da Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi gibi kentin çeşitli sağlık kuruluşlarından randevularını alarak ilk doz aşılarını yaptıranlar ‘Devletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çok mutlu ve huzurluyuz” dedi.




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …