Perşembe , 25 Nisan 2024

Haftada 7 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Mı Geliyor?





Hafta sonları sadece gece uygulanan bu yasaklar, hafta içinin tüm günlerine de yayılma ihtimali bulunuyor. 65 yaş üzer ve 20 yaş altı kişilere de getirilen sokağa çıkma yasaklarının da daha yoğun bir şekilde olacağı düşünülüyor.



Salgında oldukça riskli olan yaş gruplarının her gün dışarı çıkma saatlerinin kaldırılacağı ve Pazar günü sadece çıkabileceği de konuşulan yasaklar arasında. Pazar yerlerinde, alışveriş merkezlerinde ve kalabalık adreslerde HES koduyla girilmesi üzerine çalışmalar devam ediyor.​​​​​​​
E- Bileklik Yaygınlaşıyor
Havaların soğumasıyla birlikte şehirler arası seyahatin az olacağına dair düşünceler bulunuyordu. BU yüzden de şehirler arası yasağı üzerine herhangi bir karar alınmamıştı. Fakat önümüzdeki günlerde bu yasak tekrar alınabilir ve vaka sayısının yoğun olduğu şehirlerden çıkış engellenebilir. Bunların yanı sıra evde karantina altında olması gereken fakat dışarıya çıkan bireyler için tasarlanan e- bileklik de yaygınlaşacak. Kırıkkale’de başlayan pilot denemeler olumlu sonuçlar verdi. Türkiye geneline de önümüzdeki günlerde yayılması bekleniyor.
Yoğun Bakım Sayısı Artıyor!



Korona virüs salgınındaki en şiddetli süreçleri yaşayan Türkiye, yoğun bakımı sayısını da arttırıyor. Hastanelerde ve sağlık sistemi üzerinde yükü azaltmak için çeşitli çalışmalara devam ediyor. Ağır hasta sayısının hızlı bir şekilde artmasından kaynaklı olarak da yoğun bakım sayısında şiddetli bir artış bekleniyor. Bunun için çeşitli önlemlerin alınmaya başladığı ve bundan kaynaklı olarak yoğun bakım yatak sayısını çoğaltıldı biliniyor.



Hastanelerdeki bu süreç içerisinde kalabalığın olmaması ve bulaş hızının arttırılmaması içinde acil olmayan tüm ameliyatlar dışında herhangi ameliyat olmayacak. Bunun yanı sıra uzmanlar, acil olunmadığı durumlarda hastaneye gelmemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca temaslı olan bireylerin bir süre kendilerine evde izole etmeleri, belirtileri gösterdiğinde hastaneye gelmeleri konusunda da uyardı. Temaslılar için kuluçka süresi uzun olabilir. Bu yüzden belirtiler olana kadar karantina altında olunması gerekiyor.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …