Cumartesi , 20 Nisan 2024

HASTALAR DİYALİZDE, ÇOCUKLAR HALÜSİNASYON GÖRÜYOR





BAZI HASTALARDA BÖBREK YETMEZLİĞİ DE BAŞLADI
Hastalardan bazılarında bağırsak enfeksiyonun etkisiyle oluşan ishal sonucu böbrek yetmezliği de başladı. Teşhisin ardından 10 kişinin durumu ağırlaştı. Ankara’ya sevk edilen 10 çocuk, çeşitli hastanelerde yoğun bakıma alındı.





7’Sİ YOĞUN BAKIMDA 32 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
İçme suyundan rahatsızlandığı düşünülen kişi sayısı 63’e yükselirken, 31’i taburcu edildi. Çocuklardan bazıları servise alındı. Şu anda 7’si yoğun bakımda olmak üzere 32 kişinin tedavileri devam ediyor.





SU VE YİYECEKLERDEN NUMUNE ALINDI
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri de çocukların içtiği su ile yediği yiyeceklerden numune aldı. Sağlık Bakanlığı’ndan özel bir ekip de zehirlenmenin sebebinin belirlenmesi için Bolu’ya gelerek inceleme başlattı.





VAKA SAYISI ARTIYOR
Öte yandan zehirlenme vakalarında sayının artmaya devam ettiği öğrenildi. Benzer şikayetlerle hastanelere yeni başvurular oldu. Köyde yaşayan vatandaşlara içme suyunu içmemeleri yönünde uyarılar yapıldı. Köye içme suyunun sağlandığı su deposu boşaltılarak dezenfekte edildi. İlaçlı dezenfekte işleminin ardından suların kaynatılıp kullanılması yönünde uyarı yapıldı. Ayrıca su deposunu besleyen kaynaklardan da numuneler alındı.





“SONUÇLARIN ÇIKMASI BİRKAÇ GÜN SÜRER”
Bolu Valisi Erkan Kılıç, yaptığı açıklamada, incelemelerin devam ettiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’ndan da görevliler geldi. Bizim ekiplerimizle beraber inceleme yapıyorlar. Nereden kaynaklandığı noktasında çalışılıyor. Su kaynaklı olarak düşünüyoruz. Ama tam olarak netleşmedi. Birkaç gün sürer sonuçların çıkması” dedi.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …