Cuma , 29 Mart 2024

Hastane faturası yıllar önce ödenmiştir.






Nurgül, yoksul bir aileden geliyordu, 5 kardeşi vardı ve eve tek maaş giriyordu. Okul masraflarını karşılamak için bazen birileri yardım ettiği oluyordu fakat annesi yetmiyor demişti.
O da kapı kapı dolaşıp ufak tefek şeyler satmaya başladı. Buradan kazandıkları ile hem günü kurtaracak yiyecek bir şeyler alıyordu hem de artarsa okul masraflarına veriyordu.
Fakat o gün hiç bir şey satamamıştı, karnı da çok acıkmıştı. Bir daha ki kapıdan yiyecek bir şeyler istemeliyim diye düşündü. Ama ne derlerdi o bir dilenci değildi.
Bir yandan da açlık bastırıyordu. Sonra bütün cesaretini topladı ve zili çaldı. İçerinden güler yüzlü orta yaşlı bir kadın çıktı. “Ne istiyorsun güzel yavrum” dedi kadın. Ne diyeceğini şaşırdı Nurgül, bir bardak su rica etti.
Kadın kızın halinden anladı, eve buyur etti. Sıcak bir süt ve yiyecek bir şeyler ikram etti kadın. Nurgül çok şaşkındı ilk defa böyle bir iyilikle karşılaşıyordu. Sütü hemen içti fakat yemeye elini uzatmadı.
Borcum olmuştur, param yok ama şunlardan vereyim dedi Nurgül, kadın “borcun yok merak etme, rahmetli anneciğim bize şefkati ve merhameti öğretti, bunun karşılığı sade bir teşekkürdür.” dedi.
Ve Aradan Uzun Yıllar Geçti!
O iyi kadın, kötü bir hastalığa yakalanmıştı, ilaçları pahalıydı. Yapılan katkılara rağmen ücret kadının boyunu aşıyordu. Sonra bölgedeki doktorlar hastalık hakkında bir uzmana danışmaya karar verdiler ve Dr. Nurgül’ü aradılar.




Nurgül hastanın ismini duyunca bir an çok şaşırdı, hemen nereli olduğunu sordu. Bir de ne olsun, bu o kadındı. Elinden gelen her şeyi en iyi şekilde yaptı ve artık yaşlanmış olan o kadına bir mektup yazdı. Tedavisi biten ve hastaneden çıkmak üzere olan kadın. Masrafları nasıl karşılayacağını düşünüyordu.
Çalışıp öderim, taksit yaparlarsa diye geçiriyordu içinden. Sonra kadına bir zarf getirdiler, hastanenin faturası zannetti önce, çekinerek açtı. Zarfı getiren de hiç yanında durmamıştı, ona söyleyecekti halbuki. Birden ödemeye imkanım yetmez diye ricada bulunacaktı.
Sonra endişeyle zarfı açtı ve okumaya başladı.
“Hastanenin faturası bir bardak süt karşılığında ödenmiştir.”
Yazarken duygulandığımız bu hikayeyi okurken siz de duygulandıysanız lütfen sevdiklerinizle bu iyiliği paylaşın. Okuduğunuz için teşekkürler.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …