Perşembe , 25 Nisan 2024

HASTANELİK ETMEYE BAŞLADI





En çok görülen ‘Aedes’ cinsi dediğimiz sivrisinekler, saldırgan bir tür” dedi. Alerjisi olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen bulunan Kutlubay, “Mümkün olduğu kadar uzun kollu giysiler giyeceğiz, sivrisinek kovucu kullanacağız, lavanta yağı vücuda sürülebilir, pencerelere sineklik takılabilir” önerisinde bulundu. Bacaklarındaki sinek ısırıklarına dayanamadığı için hastaneye gelen Uğur Fidan “İlk defa başıma böyle bir şey geliyor” derken Ömer Koçak ise “Geceleri yatamıyoruz, çocuğu yatıramıyoruz. Ağlaması durmuyor” diye konuştu.





Kiminin gözü şişti, kimin bacakları kaşımaktan yara oldu. İstanbul’da Sivrisinek ısırıkları nedeniyle hastanelere başvuran sayısı son zamanlarda oldukça arttı. Uzmanlar yaz mevsimin yağışlı geçmesinin sivrisinek artışına neden olduğunu, dere yatağına ya da durgun sulara yakın yerlerde yaşayanların bu durumdan daha çok etkilendiğini belirtiyor.





Şişlik, yara ve kaşıntı nedeniyle hastanelere başvurular çoğaldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelen hastalar, vücutlarında şişme ve dayanılmayacak derecede kaşıntı olduğunu belirtiyor.





“ALERJİ VARSA BİLİNÇ KAYBI OLUŞABİLİR”
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, “Sivrisinek ısırığı ve neden olduğu alerjiyle başvuran hasta sayısında artış var. Son zamanlarda bazı sivrisinek cinsleri de değişmeye başladı. En çok görülen ‘Aedes’ cinsi dediğimiz sivrisinekler, saldırgan bir tür. Bu sineklerin özelliği ısırdıkları yerde, kabarcık meydana getirebiliyorlar. Kaşıntı oluyor, özellikle çocuklarda böyle reaksiyonlar meydana geliyor. Yaralar ve şişmeler oluşuyor. Örneğin bir hastamız kendisini ısıran sivrisineklerin farklı olduğunu söyledi.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …