Cumartesi , 20 Nisan 2024

HEMEN DOKTORA KOŞUN : KORONA GEÇİRENLERE ÇOK KÖTÜ HABER GELDİ





koronavirüs bulaşmış bireylerin aşağı yukarı dörtte birinin, hastalığa yakalandıktan aylar sonra hafıza ve odaklanma problemleri yaşadığını söylüyor. New York’ta 740 hastayı araştıran araştırmacılar, daha evvelce Kovid-19 geçirmiş bireylerin çoklu vazifelerde mesele hayata gibi hallerle mücadele etmelerinin oran olarak süregelen olduğunu meydana çıkardı.





Sözcü’nün aktardığına göre, New York’taki Icahn Tıp Okulu’ndaki araştırmacıların gerçekleştirdikleri çalışmalarda vazife alan Jacqueline Becker, “Bu çalışmada, hastaların Kovid-19’a yakalanmalarından birkaç ay sonra oran olarak yüksek bir bilişsel bozulma yaşandığını gördük. Hatırlamadaki arızalar hastaneye yatan hastalar arasında baskındı” dedi. Hastaların rastgele bir demans hikayesi yoktu. Araştırmacılar, hastalığa yakalandıktan aşağı yukarı yedi ya da sekiz ay sonra hastaların bilişsel bozulma bulguları gösterdiğini buldular.





Araştırma, karar verme ve düzenleme yapmanın yanı sıra hafıza hatırlama ve yeni anıları saklama yeteneği ile alakalı problemlerinde yaşandığını meydana çıkardı. Psikiyatri profesörü Dr. Helen Lavretsky, NBC News’e verilen demeçte, “Bu hastalardan bazılarında düşünememe, hafızada bozulma, araba kullanırken baş karışıklığı hayata gibi problemler görülüyor” dedi. Araştırma, bilişsel arıza bulguları gösterme mümkünlülüğü en yüksek olan hastaların Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanlar olduğunu gösterdi. Daha evvelce Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin açıkladığına göre de Kovid-19’un uzun vadeli etkilerinden biri ‘beyin sisi’ ya da düşünme ve konsantre olma zorluğu.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …