Salı , 16 Nisan 2024

HEMEN KONTROL EDİN, BOYUNDA VEYA KULAKTA ŞİŞLİK VARSA





LENF SİSTEMİNİ KONTROL ETTİRİN
Lenf bozukluklarında lenf düğümleri büyür ve şişer. Bu tıbbi durum “lenfadenopati” olarak bilinir. Lenfatik sistemimiz lenf damarlarından oluşur ve lenf düğümlerinde bulunan yüzlerce bakteriyi yakalayıp yok eder.





Lenfadenopati, boyun, kulak çevresindeki alan ve kolların altında olmak üzere vücudun farklı bölgelerindeki lenf düğümlerinin genişlemesine neden olabilir.





Boynunda, kolların altında veya kasıkta genişlemiş lenf düğümleri, beyaz kan hücrelerinde başlayan ve bir kanser türü olan Hodgkin Lenfoma’nın yaygın belirtileridir.
Bu hastalığın diğer semptomları arasında gece terlemeleri, kilo kaybı, ateş ve kalıcı öksürük de vardır.





VÜCUT SİSTEMLERİNİZİ ENFEKSİYONLAR İÇİN KONTROL EDİN
Virüslü ve bakteriyel enfeksiyonlar sıklıkla boyun ve kulakların etrafında şişlik ve topaklar oluşturur. Kulakların arkasında topaklar oluşturan en yaygın enfeksiyonlar arasında mononükleoz, strep boğaz, suçiçeği ve kızamık bulunur.
-Meydana gelen şişliklerin yağ kistlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin.





KULAK VE BOYUNDAKİ TOPAKLAR BAZI KİSTLERDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR
Bu kistler cildimizi ve saçımızı yağ ile kaplayan yağ bezelerini de oluşturur. Doktorlar genellikle görsel muayene sırasında kistleri teşhis eder, ancak bazı durumlarda ek testlere ihtiyaç duyulabilir.





Boyun ve kulakta oluşan topaklar göz ardı edilmemelidir. Topaklarınızın tedavi gerektirip gerektirmediğini doktorunuza danışıp öğrenmelisiniz.

Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …