Çarşamba , 17 Nisan 2024

Hesaplara her ay 1.657 TL yatırılıyor! Başvuran alıyor..





Bakım parası sayesinde engellinin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve daha kaliteli bakım hizmeti alması hedefleniyor. Şartları sağlayan ve engellisine bakan kişiye aylık 1.657,86 TL ödeme yapılıyor. Bu paranın engelliye bakacak kişiye verilme nedeni engellinin bakımının daha kaliteli bir şekilde yapılması. Dolayısıyla bu paranın bu amaçla kullanılması hem vicdani bir sorumluluk, hem de bir gereklilik. KURUL RAPORU GEREK Engelliye bakan kişinin evde bakım parası alabilmesi için ilk şart, engellinin en az yüzde 50 oranında engeli olduğunun sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesidir.





Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı tespit edilmiş ise evde bakım parası alınması mümkün değildir. Diğer yandan engellinin sağlık kurulu raporunda engellinin bakıma muhtaç olduğunun da belirtilmesi gerek. Bakıma muhtaç olmayan engellilere bakan kişilerin evde bakım parası alması mümkün değildir. HAKSIZ AYLIK İADE EDİLİR Evde bakım parasının alınabilmesi için engellinin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması gerek.





Bu yıl itibarıyla bu rakam 1.705 TL. Örneğin engellinin yaşadığı hanede 3 kişi yaşıyorsa bakım parası alınabilmesi için bu hanedeki toplam gelirin 5.115 TL’yi geçmemesi şart.Aksi takdirde bakım parası alınamaz. Bu para alınırken hanede yaşayan kişilerin gelirinin bu sınırın üzerine çıkması halinde bu durumun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bildirilmesi gerekir. Bu durum bakanlık tarafından tespit edilirse haksız alınan evde bakım paraları geri istenebilir.




Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …