Cuma , 19 Nisan 2024

Hülya Koçyiğit Gözyaşları İçinde Anlattı





Derman filminden şöyle bahsetti: “Her film çekim şartları açısından ‘Derman’ kadar zor değil tabii ki. Derman’ın çekim şartlarının zorluğu tabiat şartlarından geliyordu. Ağrı’da filmi çektik ve kış aylarıydı. Orada kışın kapanan yollar ve mahsur kalan insanlar ve onların başına gelen bir hikayeydi. Ben orada devlet memuru bir ebeyi canlandırıyordum. Tarık da suçlu olduğu için dağa kaçmış bir kişiyi canlandırıyordu. O filmde birlikte birçok tehlikeli anlar yaşadık, donma tehlikesi geçirdik, ekip olarak bir anda sislerin içinde kaldık. Ben parmaklarımın donmaya başladığını hissettim, daha doğrusu parmaklarımı hissetmemeye başladım. (Tarık Akan) Hemen karla benim ellerimi ovuşturdu. ‘Geçecek, geçecek’ dedi. Herkes birbirine yaklaşıyor ki kaybolmayalım diye. ‘Bir tuhaflık var, ben elimi hissetmiyorum’ demeye başladım.





Çünkü hepimiz belli hareketler yapıyorduk donmamak için. Bizi oraya getiren vasıtayı görmüyoruz, sesleniyoruz, sesimize cevap gelmiyor. Bir müddet sonra parmaklarım uyuşmaya başladı ve hemen yerden kar alıp, karla ellerimi ovdu ki hareketsiz kalıp donmasın diye. Çok insancıl bir arkadaştı, çok sevgi doluydu. Allah rahmet eylesin.”





Hülya Koçyiğit arkadaşını, “Başlangıçta dediğim gibi, yaptığı mesleğin önemini, ciddiyetini, nedenlerini kavraması biraz zaman aldı. Çünkü o bir dergide sadece fizik olarak, güzel bir adam olarak seçildiği için sinemada yer aldı. Çekim için Antalya’ya gitmiştik ve Ertem Eğilmez idi yönetmenimiz. İlk hafta çok yağmurlu geçti, çekime çıkamadık. Ama Tarık’ın da o verilen günde orada olması gerekiyordu.





O da gelmedi. Bir gün, iki gün, tabii yönetmen Ertem abi adamakıllı sinirlendi. ‘Daha ilk günden bu işi ciddiye almıyor, bundan adam olmaz, bundan bir şey olmaz, istemiyorum. Onun yerine Kartal Tibet’i çağırın.’ dedi ve böyle bir başlarken başlayamamış oldu. Ama dediğim gibi daha sonra gerek Ertem Eğilmez’in ve gerek sinemamızın diğer ustalarının sayesinde hem mesleğini hem meslekle ilgili yapması gereken donanımı sağladı.” sözleriyle andı. Akciğer kanseri olan usta sanatçı Tarık Akan, 16 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …