Perşembe , 25 Nisan 2024

İBRAHİM KALIN DUYURDU






Haberi İbrahim Kalın d-uy-urdu: Ünlü isim hayatını kaybetti









Tarihçi Mehmet Genç, hayatını kaybetti. Mehmet Genç, 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülüne layık görülmüştü.




Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından Mehmet Genç’in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.




Kalın mesajında, “Kıymetli tarihçi, güzel insan, muhterem hocamız Mehmet Genç dar-ı bekaya irtihal eyledi. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.




ERDOĞAN: MEHMET GENÇ TARİH PINARI
Geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada sosyal bilimler ve tarih alanında ödüle layık görünen Mehmet Genç’in de Osmanlı’ya, Osmanlı iktisat tarihine en vakıf tarihçilerden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, Genç’in sohbetlerinden, derslerinden her yaştan insanın istifade ettiğini, tevazu ve zarafetiyle dikkat çeken bir “tarih pınarı” olduğunu söylemişti




Erdoğan, “Hocamızın her kelimesi aslında yılların imbiğinden geçirilerek yazılmış eserleri Osmanlı’ya, Osmanlı tarihine, iktisadına, bürokrasine, daha da önemlisi yaygın Osmanlı algısına yönelik bakış açısını kökten değiştirmiştir. İlmi ciddiye alan, tercihini güncelden değil kalıcı olandan yana kullanan ve bu duruşunu yarım asırdır devam ettiren Mehmet Genç hocamızı, ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden bir olarak görüyorum. Bugün burada kendisine takdim edeceğimiz ödül, milletimizin ve devletimizin bu kıymetli ilim adamımızın emeğine olan saygısının ifadesi olarak kabul edilmelidir” diye konuşmuştu.



Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …