Çarşamba , 24 Nisan 2024

İğrenç bir yan etkisi daha ortaya çıktı….





Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsü bulaştığı insanlarda bir çok etki bırakıyor. Hastalığını geçirenlerin yüzde 75’inde koku bozukluğuna yol açan virüsün bazı hastalarda ise, normal kokuları lağım kokusu, çürümüş elma ve küf kokusu gibi algılanmasına yol açtığı ortaya çıktı.





AYNI KOKUYU ALIYORLAR Covid-19 hastalığını atlatan vatandaşların büyük bir kısmında “Parosmi Hastalığı” görülüyor. Hastalar ne yerse veya ne koklarsa koklasın çürümüş elma, lağım ve küf kokusu alıyor. Kulak Burun Boğaz(KBB) Uzmanı Doç Dr. Adnan Ekinci, Covid-19 virüsünün insanlar üzerinde bıraktığı Parosmi hastalığına dair şunları kaydetti: * Covid-19’u geçiren hastalarda çok sıklıkla koku bozukluğu, tat bozukluğu görmekteyiz. Bu yaklaşık olarak hastaların yüzde 75’inde görülüyor.





Tamamen koku kaybolduğu gibi mevcut olan normal kokuları farklı çok kötü koku şeklinde hastalar algılayabiliyorlar. * Biz buna “Parosmi Hastalığı” diyoruz. Hiç koku alamama durumuna “Anozmi” deniliyor. Yani hiçbir şekilde iyi veya kötü olumlu veya olumsuz koku almama durumuna “Anozmi” deniliyor. Bu daha çok görülüyor ama bu hastaların daha sonra kısa dönemde iyileştiğini görüyoruz. * Fakat son zamanlarda çok ilginç olarak bize sık gelen hastalarımızda Parozmi dediğimiz yani kolonyada koklasa, karanfilde koklasa veya çok güçlü güzel bir parfüm koklasa hasta hep aynı kötü bir koku aldığından bahsediyor” dedi.




Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …