Çarşamba , 24 Nisan 2024

imam, defin sırasındaki kahreden olayı anlattı..





Asrın felaketinin vurduğu Adıyaman’da en büyük acıyı yaşayanlardan biri de Yeni Mezarlık Camii İmam Hatibi Mehmet Tahir Durmuş’tu. Deprem sonrası ayakta kalan 11 katlı binalarının ikinci katından dışarı çıktıktan sonra, başka binada yaşayan oğlu Muhammed Talha ve ailesinin yardımına gitti.Durmuş, yıkılan binadan arkadaşlarının yardımı ile önce oğlunu sonra da gelinini sağ çıkardıklarını söyledi. Durmuş, yaralı olan gelininin hastanede tedavi altında olduğunu ve durumunun iyi olduğunu belirtti.





“BOYNUMA SARILIP AĞLADILAR”
Deprem günü akrabalarının yaşadığı binalara gittiklerinde yüzlerce insanın enkaz altında olduğunu gördüklerini ifade eden Durmuş, 8 yıldır görevli olduğu Yeni Mezarlık Camii’ne geldiğinde Mezarlıklar Müdürlüğü önünde yüzlerce cenazenin yan yana olduğunu söyledi.





Durmuş; kadınlara kadın, erkeklere de erkek tarafından teyemmüm edilerek cenaze namazlarını kıldıktan sonra defnettiklerini anlattı. Durmuş “Ben burada 8 yıldır görev yaptığım için birçok kişi beni tanıyor. En acıyı tahminimce ben yaşadım. Boynuma sarılarak ‘Bu benim babam’, Bu benim ablam’, ‘ Bu benim nenem, dedem’ diyerek ağlayanlara ‘Korkmayın, bunlar afette vefat eden Müslümanlardır’ diyerek teselli ettik.” diye konuştu.




Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …