Perşembe , 28 Mart 2024

İmamoğlu’ndan, Soylu ve Erdoğan’a sert tepki





ERDOĞAN’A YANIT Küçükkaya, Erdoğan’ın İran doğal gazı borç nedeniyle mi kesti sorusuna, “Biz İBB değiliz, bizim İran’a borcumuz söz konusu değil” yanıtını vermesini Ekrem İmamoğlu’na sordu. İmamoğlu, gülerek yanıt verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı siz de İstanbul Büyükşehir Belediyesisiniz, İBB de sizin. İran’la Türkiye münasebetinin İBB’yle ilişkisi ne?”





Erdoğan’ın “Doğru olmayan ifadeler var. Bir yalan söz konusu. İBB kalkıp Cumhurbaşkanlığından talepte bulunuyor ve bu talebi bütün teknik incelemeleri yapılır. Bunlar yapıldıktan sonra da gereken karar alınır. Bunların da ödenme süreçleri bellidir. Şehirlerine hizmet etmek gibi bir dertleri, gayretleri olmayanlar engelleniyoruz diyor. Bizim zamanımızda kar, bora olacak Tayyip Erdoğan gidip evinde yatacak…





Biz tüm belediyelerimizle beraber AKOM’da karargahımızı kurar, oradan İstanbul’u izlerdik. Bütçe meselesine dönersek, hiçbir engel sizi projelerinizi hayata geçirmekten alıkoyamaz. İş yapmak istiyorsanız kimse sizin önünüzü kesemez.” sözlerine ise şöyle yanıt verdi: Sayın Cumhurbaşkanı, İBB Başkanı iken AKOM yoktu. Sayın Gürtuna döneminde AKOM kuruldu. AKOM’un olmadığını hatırlatayım yanlış bir ifade var.





Biz mazeret üretmiyoruz. Engellemeleri, sorunları ifade ediyoruz ama gümbür gümbür de iş yapıyoruz. 5 BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİ YENİDEN UKOME’DE UKOME’ye 5 bin yeni taksi teklifini bugün tekrar getiriyoruz. Bir değişiklik yaptık. 5 bin taksinin 500 tanesi engellilere hizmet edecek. Çünkü İstanbul’da taksi bulma sorununu en çok yaşayanlar engelliler.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …