Cuma , 19 Nisan 2024

İMKANI OLAN SERİN YERLERE KAÇSIN! CUMA GÜNÜ İTİBARİ İLE ÇOK FENA





Dünya küresel ısınmanın en net etkilerini hissediyor. Serinliği ile bilinen Avrupa’nın kuzey ülkeleri bile aşırı sıcak hava dalgası ile kavruldu. İngiltere’de salı günü hava sıcaklığı 40 dereceyle tarihi bir rekor kırdı. İngiltere Meteoroloji Müdürlüğü, tarihinde ilk defa aşırı sıcaklıklara dair kırmızı alarm seviyesine geçildiğini duyurdu. Fransa’nın güneybatısında ise aşırı sıcak hava orman yangınlarına sebep oldu 10 bin kişi tahliye edildi. Portekiz’de hava sıcaklığı 47 dereceye kadar çıktı. Sıcak hava dalgası kuzey ülkeleri Almanya ve Belçika’yı bile terletti. Binden fazla kişinin ölümüne sebep olan sıcak hava dalgası beklendiği gibi Türkiye’yi de etkilemeye başladı. Bugün artmaya başlayan sıcaklıklar 22 Temmuz 2022 cuma gününden itibaren yurdumuzu kavuracak.





ANTALYA, MANİSA, MUĞLA, İZMİR, MARAŞ, EDİRNE…
Aşırı sıcaklar Trakya, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olacak. Antalya’da hava sıcaklığı cuma günü 40 dereceyi pazar günü ise 42 dereceyi görecek. Aydın, Manisa ve Kahramanmaraşta’da 40 derece civarında sıcaklık kaydedilecek. İzmir, Muğla, Edirne, Çanakkale, Balıkesir’de hava sıcaklığı cuma günü itibariyle 38 dereceyi vuracak, hissedilen ise çok daha yüksek olacak. Önümüzdeki hafta sıcaklık bu illerde biraz daha artacak.





Sıcaklık 43 dereceye kadar çıkacak : Meteoroloji Profesörü Orhan Şen de aşırı sıcaklar için uyarı yaptı şu bilgileri verdi:





-Bugün itibaren Sıcaklıklar artacak. Avrupadaki sıcak hava dalgası kadar olmayacak ama bazı bölgelerde etkili olabilir. Buralar; Trakya, Ege, Akdeniz bölgeleri. Edirne 38-39, Antalya 42-43, İzmir 39-40, İstanbul 32-33, Muğla 40 C leri aşabilir. Önümüzdeki hafta biraz daha artacak.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …