Perşembe , 28 Mart 2024

İngiltere’de 13 yaşında ki çocuk Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti






İsmail Mohamed Abdulwahab henüz 13 yaşındaydı. Kim bilir ne hayallerle İngiltere’de eğitim görüyordu. Medyadan öğrendiği “bana bir şey olmaz” algısıyla sokaklara pervasızca çıktı. Hiçbir yandaş hastalığı olmamasına rağmen yeni tip Koronavirüsten dolayı maalesef hayata veda etti. Ölen sadece İsmail miydi? Ya onun umutları, ailesinin beklentileri…




Lütfen yanılgı içinde olmayalım. Artık şunu biliyoruz: Bu virüs yapısı gereği bi iki haftada mutasyona uğrayabiliyor. Wuhan’daki Korona ile Avrupa’daki farklı. Demem o ki Wuhan’da çocuklara zarar vermiyordu artık tarihe karıştı.

Bu dediklerimiz doğrulayacak örnek İngiltere’den geldi. Hiçbir yandaş hastalığı olmadığı halde 13 yaşındaki bir çocuk maalesef hayatını kaybetti. Gözümüzden sakındığımız evlatlarımıza sahip çıkalım. Onlardaki “bize bir şey olmaz algısını” yıkalım.




İsmail Mohamed Abdulwahab’ın acı haberini aile verdi: “İsmail, belirtiler göstermeye başladı ve nefes almakta zorlandı. Kings College Hastanesine kaldırıldı. Önce solunum cihazına bağlandı, ardından suni komaya sokuldu; ama ne yazık ki dün sabah öldü,” dedi.




King’s College Hastanesi de yaptığı açıklamada: “Ne yazık ki Covid-19 testi pozitif çıkan 13 yaşındaki bir çocuk (İsmail Mohamed Abdulwahab) hayatını kaybetti,” ifadesi kullanıldı.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …