Perşembe , 18 Nisan 2024

İngiltere’de sağlık sistemi nasıl krize girdi? ‘Ölümcül bir durum yoksa acile gitmeyin!’





HÜKÜMETE TEPKİLER BÜYÜYOR
Ancak sınır ve gümrük görevlileri, havalimanı çalışanları da grevler yapıyor ve yakın tarihinin en ciddi enflasyon kriziyle karşı karşıya olan Birleşik Krallık’ta tüm bunlar hükümeti de sallıyor. Daily Mirror, 4 Ocak tarihli manşetinde mevcut başbakan Rishi Sunak da dahil olmak üzere son beş Muhafazakar Parti başbakanını kapağına taşıdı ve “NHS’imizi onlar bozdu” ifadelerini kullandı ve şunları ekledi:





“Covid’i suçladılar, gribi suçladılar, emeklileri suçladılar, pratisyen hekimleri suçladılar, hemşireleri suçladılar ama biliyoruz ki suç bu partinin 13 yılında.”
İngiliz Tabipler Birliği (BMA) de “Pandemi boyunca yaptığımız gibi, bu sorunlarla başa çıkmak için NHS’ye ihtiyaç duyduğu finansmanı sağladığımızdan eminiz” diyen Başbakan Sunak’ın “sanrılar gördüğünü” dile getirmekte. BMA Danışmanlar Komitesi Başkanı Dr. Vishal Sharma bu açıklamaya ilişkin verdiği sert yanıtta şöyle diyordu:





“Aileler yakınlarının evde acı içinde ya da hastane koridorlarında sedyelerde kaldığını görürken, hükümetin NHS’in ihtiyaç duyduğu tüm finansmanı aldığından emin oldukları konusunda bize güvence vermeye çalışması, halkı aptal yerine koymaktır.”

Kaynaklar: The Times, BBC, The Guardian, Daily Mirror

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …