Cumartesi , 20 Nisan 2024

İran’dan ortamı gerecek hamle





Komşularımızdan birisi olan İran’la ara ara sıkıntılar yaşasakta son zamanlarda stabil olarak devam etmekteydi. Fakat Azerbaycan ve Ermenistan arasında ki gerilim meselesinde İran’ın tavırları tepkileri çekmeye başladı.



Azerbaycan işgal altında ki topraklarını, Karabağ’ı geri alırsa ilerleyen süreçte kendilerinden de toprak alacağı korkusunu dile getiren İran bu bahane ile Ermenistan’a el altından her türlü desteği vermeye devam ediyor. Türkiye’ye karşı ise kara propaganda durumu da sürmekte. İran Devlet Televizyonu’ndan skandal hamle geldi. Türkiye’nin Karabağ’a binlerce paralı asker gönderdiğini sahte ve kurgu olan görüntülerle paylaşarak skandal hamle de bulundu.



İRAN FAKE GÖRÜNTÜLER YAYMAKTA
Azerbaycan ile Ermenistan arasında ki çatışmalarda tarafsız olduğu gibi kendini gösteren İran, resmi olarak olmasa da el altından Erivan kısmına destek veriyor, Türkiye’ye karşı da skandal iftiralar atmaya devam etmekte.

Çatışma bölgesine güya Türkiye’nin Suriyeli paralı askerleri yolladığını iddia eden İran tarafı akıl almayacak görüntüler yayınladı. Gazeteci Taha Kermani, İrib News’te yer alan gerçek dışı görüntüleri sosyal medya hesabından yayımladı.



Kermani, İran Devlet Televizyonu tarafından yayımlanan görüntülerde, bölgesel çatışma hedefiyle Suriye’den binlerce kişinin Karabağ’a yollanıldığını öne süren ayrıntılar paylaşıldığını aktardı.

Kermani açıklamasında haberde belge olarak kullanılan görüntülerin bir kısmı Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan’ın daha önce paylaştığı ve sahte olduğu ortaya çıktığı görüntülerden alınmadır” vurgulayarak uyguladıkları skandalın üstünü örtme çabasına girdiler.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …