Cuma , 19 Nisan 2024

İŞKUR başvuranlara aylık 3.300 TL ödeme yapacak!






İŞKUR EV HANIMLARINA/ANNELERE KURS DESTEĞİ! Ev hanımlarına verilen günlük destek parası araştırılmaya başlandı Özellikle koronavirüsten dolayı işsiz kalan ve ekonomik durumu iyi olmayan annelerin faydalanmak istediği İŞKUR mesleki eğitim başvuruları ilgi görmeye devam ediyor. İŞKUR hazırladığı Anne Projesi ile birlikte annelere günlük 108,68 lira ödeme yapacağını açıkladı. İŞKUR’un açıklamasında Anne Projesi’nden yararlanmak için işsiz olmak ve 0 -15 yaş aralığında çocuk sahibi olmak yeterli. İŞKUR’un meslek edinme kurslarından herhangi birine kaydolan anneler, kayıt işleminin ardından verilecek tüm destekleri almaya hak kazanıyorlar. İŞKUR’un annelere verdiği destek parası ne kadar tartışılıyor.




İŞKUR EV HANIMLARINA ANNE PROJESİ İLE NE KADAR PARA VERECEK? İŞKUR yaptığı açıklamada annelere günlük 108,68 lira vereceğini bu ücretin ise 3 ayda yaklaşık olarak ortalama 9.000 lira olacağını belirtti. İŞKUR ev hanımlarına kurs destek parası ne kadar merak eden vatandaşlara, İŞKUR annelere verdiği destek miktarının aylık 3.000 lirayı geçebileceğini belirtelim.




İŞKUR’da mesleki eğitim kurslarına başlayan annelere 3 aylık kursun ardından destek parası verilecek. Fakat İŞKUR mesleki eğitim kurslarının süreleri mesleklere göre değişebiliyor. Bazı meslek kursları 6 ay sürerken bazıları ise 3 ayda tamamlanıyor.KADINLAR DAHA ÇOK BAŞVURUYOR Kadınların yanı sıra, iş arayan gençlerin başvurusu da her geçen gün artmaya devam ediyor. İŞKUR’un düzenlediği meslek edindirme programları, kursiyerlere pek çok konuda avantaj sağlıyor. Çeşitli noktalarda vatandaşların iş bulmasına yardımcı olan kurslar sayesinde hem istihdam sağlanıyor, hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılanıyor.



Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …