Cuma , 29 Mart 2024

İşlerin Rast Gitmesi İçin Okunacak Dualar






İşlerde Bereket Ve Hayır Için Ya Gani, Ya Münim, Ya Fettah, Ya Rezzak Gibi Esmalar Sıkça Zikredilmelidir. Eğer Işlerde Hüküm Verme Ve Ya Para Alıp Verme Gibi Durumlar Varsa Ya Hak Ismi Bol Bol Söylenmelidir. Haksızlık Yapmadan, Herhangi Bir Sıkıntıyla Karşılaşmadan Işlerin Yoluna Koyulması Sağlanacaktır.
Hepimiz hemen hemen bir şeylerler yaptığımız zamanişlerin rast gitmesi için dua ederiz. Lakin işlerin hayırlı gitmesi için dua‘dan önce hayırlı sonuçlanmasını istemek için; mutlaka temiz olunmalı, mümkünse abdestli durulmalı ve her an Allah’ı zikretmeliyiz. İşlerin yolunda gitmesi için duayı okuduğumuz zaman ve yeride önemlidir. Şimdi bana nasıl diyeceksiniz.? Öncelikle İşlerin iyi gitmesi için dua edeceğiniz zaman teheccüd namazından sonraki dua daha faziletli ve inşaallah kabule daha yakındır. Bunu dikkate alarak işlerin bozulmaması için duaederseniz bu daha isabetli olacaktır inşaallah. Aşağıda hazırladımız dualardan hepsini veya istediğinizi okuyabilirsiniz Yüce Allah Azze ve Celle şimdiden kabul eylesin.




Öncelikle size Kur’anı Kerim’den bir dua vermek isterim hem çok kısa hem ezberlemesi kolay. Tahâ sûresi 25-26 ayeti..

Okunuşu Kale rabbişrah li sadri Ve yessir li emri
Anlamı “Rabbim! Gönlüme ferahlık ver.” Ve bana işimi kolaylaştır.

Okunuşu Rabbe-nâ âti-nâ min ledun-ke rahmeten ve heyyi’ lenâ min emri-nâ reşeden
Anlamı Rabbımız; bize katından rahmet ver, işlerimizde başarılı kıl,
Bazen yolunda gitmeyen şeyler olunca hemen sıkılır karamsarlığa kapılırız. Böyle durumlarda Allah’ın daima bizimle olduğunu, bizi koruyup, kolladığını asla aklımızdan çıkarmamalıyız.




Öncelikle şu duayı okumalıyız ki Enes b. Malik (Radıyallahu anh)den rivayet edildiğine göre, bir kere Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Fatıma annemize: “Sabahladığında ve akşamladığında, benim sana okumanı tavsiye edeceğim şu duayı dinlemekten seni ne engelledi?” buyurdu. O dua da şudur: “Ey Hayy ve kayyum olan Allah’ım! Ancak senin rahmetine sığınırım. Benim bütün işlerimi düzelt ve beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) asla nefsime (nefsimin eline) bırakma.”

Meali “Yâ Hayyü, yâ Gayyûm! Bi rahmetike esteğîsü fe eSlıh lî şe’nî küllehü ve lâ tekilnî ilâ nefsî Tarfete aynin”
Bir Diğer dua ise

Okunuşu: Allahümme hır li uehter U.Vela teklini ala ihtiyari.
Anlamı: Allah’ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle! Allah’ım beni kendi başıma bırakma.(Tirmizi,De’avat,90)

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …