Cuma , 19 Nisan 2024

İsmailağa Cemaati lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti. Son sözleri…





Bir süre önce yoğun bakıma kaldırılan, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat haberini torunu açıkladı. Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular” ifadelerini kullandı. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı. Mahmut efendinin hepimize ders niteliğinde son sözleri; Kuran-ı kerimi okuyup onunla amel edenler öyle bir devlete kavuşurlar ki dünyada onun gibi devlet olmaz. O dünyaya ferman okur. Kim ‘ki islamda’dır bilsin ki cennettedir. Kim ki isyandadır bilsin ki cehennemdedir. Dinden taviz veren can lazım değil bize o can değil düşmandır. Biz bu ilme kıymet vermezsek Allahta bize kıymet vermez.





Nakşibendi Tarikatı’na bağlı İsmailağa Cemaati’nin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da taziye mesajı yayınladı. Mahmut Efendi’nin ölümü sonrası talebelerinden olarak bilinen Cübbeli Ahmet Hoca Twitter’dan paylaşım yaptı.





MAHMUT USTAOSMANOĞLU’NUN CENAZE TÖRENİ YARIN
İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.





Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi, 24 Haziran Cuma günü öğle namazına müteakip Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …