Salı , 16 Nisan 2024

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’E SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?





İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’E SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yoğun gündem maddelerinin bulunduğu kabine toplantısı bugün gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın bugün saat 15:00’da toplanması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek olan toplantıda iç ve dış birçok konunun gündem olacağı gibi korona virüs salgınına ilişkin ek önemler ve üniversitelerin yüz yüze eğitimi ile ilgili kararlarında da verilmesin bekleniyor.
Dünyada ve ülkemizde süren korana virüs salgınının bugün gerçekleşen kabine toplantısının en önemli maddesi olarak öne çıkması bekleniyor. Yeni tedbir ve kuralların gündeme gelmesi beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgına ilişkin son durum ve tedavi sürecine ilişkin aşı çalışmaları hakkında da bilgi vermesi beklenen gelişmeler arasında.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?
Korona virüs vaka ve hasta sayılarındaki artış sonrası vatandaşların gözü yapılacak olan açıklamalara dikilmiş durumda. Bazı iller bazında sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceği ise vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrasında özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde sokağa çıkma yasağı ya da herhangi bir kısıtlama gelip gelmeyeceği hakkında bilgilendirme yapılması bekleniyor. Toplantı sonrası herhangi bir kısıtlama kuralının uygulanıp uygulanmayacağı belli olacak.



ÜNİVERSİTELERİN YÜZ YÜZE EĞİTİM DURUMU
Üniversitelerin bazıları eğitim öğretim dönemine uzaktan başlama kararı alırken, yüz yüze eğitime devam etmek isteyen üniversitelerin ve öğrencilerin yoğunluğu da dikkat çekiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun üniversitelerde korona virüs denetimleri ve alınacak olan tedbirlere ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı okul ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime başlanmış olması üniversiteler için de verilecek olan yüz yüze eğitim kararına ilişkin bilgilendirme bekleniyor.
AZERBAYCAN HAKKINDA DESTEKLER DEĞERLENDİRİLECEK
Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ve ihlaller sürerken, kabine toplantısında Türkiye’nin Azerbaycan’a yönelik desteklerinin değerlendirilmesi bekleniyor.



Aynı şekilde Doğu Akdeniz’de gerilim artması ve Türkiye ile Yunanistan arasında gerilen ilişkiye yönelik atılması gereken ve planlanan adımların da kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Emekliler dikkat! Yargıtay’dan önemli karar

Emekliler dikkat! Yargıtay’dan önemli karar Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi …