Cuma , 19 Nisan 2024

İstanbul için yeni süreç başlıyor!





Deprem nedeniyle önlemlerin artırıldığı İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon konut, kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek. Sürecin 5 yıl içinde tamamlanacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “500 binini Anadolu yakasındaki, 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanında ve 500 binini de olduğu yerde yapacağız” ifadelerini kullandı.





6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta yaşanan iki şiddetli depremlerin ardından binlerce binanın enkaz yığınına dönmesi akıllara İstanbul depreminin yaşatacağı büyük faciayı getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında konuşurken, daha önceden duyurdukları 1,5 milyon konutun kentsel dönüşümle dönüştürülmesi konusunda sürecin 5 yıl içinde tamamlanacağını dile getirdi.





130 milyon metrekare alan gerekiyor
İstanbul’daki kentsel dönüşüm projesi için 130 milyon metrekare rezerv alan gerektiğini belirten Kurum, çalışmaların tamamlandığını, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti. Kurum, “500 binini Anadolu yakasındaki rezerv alanda, 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, İstanbul’a ilave nüfus getirmeden, 500 binini de olduğu yerde yapacağız” dedi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …