Cuma , 19 Nisan 2024

İstanbul’a girişler ve cep otogarlarından çıkışlar durduruldu





BURSA VALİLİĞİ’NDEN YENİ KARAR Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle Bursa’dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullanmıştı. Vali Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak kış lastiği olan araçların İstanbul’a geçişlerine izin verileceğini belirtti. Vali Canbolat, “Bursa’dan İstanbul istikametine gerek karayolundan gerekse otobandan devam eden ve kış lastiği olan binek türü araçların yola devam etmelerine şu an itibariyle müsade edilmeye başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.THY, İSTANBUL HAVALİMANI UÇUŞLARINI DURDURDU THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00’e kadar durdurma kararı aldık” dedi. İGA:





İSTANBUL HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR 04.00’E KADAR DURDURULDU Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, tüm uçuşların 25 Ocak saat 04.00’e kadar durdurulduğunu açıkladı.YOLCULAR SAATLERCE MAHSUR KALDI Türk Hava Yolları’na (THY) ait TK-1985 sefer sayılı İstanbul-Londra uçağında yolcuların saatlerdir kar yağışı nedeniyle uçakta mahsur kaldığı öğrenildi. Yolcular aprondaki uçakta beklemeye devam ederken, iş makinelerinin kar temizliği yaptığı görüldü. Saat 11.45’ten beri beklediği öğrenilen yolcuların akşam saatlerine kadar uçakta kalmaya devam ettiği bildirildi.HAVALİMANINDA KARGAŞA THY’nin İstanbul’a iniş yapamayan uçaklarını ise Antalya’ya yönlendirdiği öğrenildi. İstanbul Havalimanı’nda kargaşa yaşandığı ve salgın tedbirlerini ihlal eden görüntüler ortaya çıktığı görüldü.





“SABAH TEKRAR GİTMEYE ÇALIŞACAĞIZ” Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı. Ukrayna’ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi, “Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Yarın sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız” dedi. AVRUPA YAKASINDA KAR ETKİLİ OLUYOR Tipi şeklinde yağan kar İstanbul’un Avrupa yakasında etkili oluyor. Görüntüler SÖZCÜ kamerası tarafından saat 16:30 sıralarında TEM Metris Kavşağı civarında çekildi.İSTANBUL’UN BATISINDA TRAFİK FELÇ OLDU Öte yandan yoğun kar yağışı trafiği de adeta felç etti. Özellikle kentin batı bölümünde araçlar kontak kapattı.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …