Cuma , 19 Nisan 2024

İSTANBUL’A İLK KAR NE ZAMAN DÜŞECEK BEKLENEN TARİH GELDİ





Yurt genelinde havalar iyice soğudu. Kış kendini iyice hissettirdi. Doğu da birçok ile kar çoktan yağdı bile ama İstanbul için durum biraz farklı. Geçtiğimiz yıl kara doyan İstanbulluyu bu kış da sert kar yağışları bekliyor. Peki yılın ilk karı ne zaman yağar meteoroloji cevap verdi.





Hafta başından itibaren yağışlı havanın ortadan kalkacağını, yarın için Trakya ve İstanbul’da zayıf bir yağış ihtimali bulunduğunu kaydeden Tek, “Sıcaklıklar bu seviyede devam edecek.
İstanbul gündüz 15 gece 8 derecelerde olacak. Lodos ve sis etkili olacak. Ayın 20’sine kadar İstanbul’da kar yağışı olasılığı yok. Daha çok kuru soğuk olacak. Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ayın 20’sinden sonra soğuk hava gelecek” diye konuştu.





Meteoroloji’nin açıkladığı raporda; Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Bursa ve Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu, Kastamonu kıyıları, Sinop, Kars ve Ardahan çevrelerinin yağışlı olacak.
diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …