Çarşamba , 24 Nisan 2024

İSTANBUL’DA 4 GÜN SIRA DIŞI HAVA OLAYLARI YAŞANACAK






Meteoroloji, güncel raporlarına göre soğuk hava ve kar yağışının döneceğini açıkladı. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, CNN’e yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 4 gün sıra dışı meteorolojik olaylar yaşayacağız” derken, İstanbul’a da salı günü kar yağacağını söyledi.









Meteoroloji’nin son hava durumu raporunda soğuk hava ve kar yağışının döneceğini açıklamasının ardından CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ‘Önümüzdeki dört gün sıra dışı meteorolojik olaylar yaşayacağız’ mesajını paylaşmıştı.




İŞTE PROF. DR. ORHAN ŞEN’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
“4 günde çok a/ni hava değişimleri meydana gelecek. Yağışlar bugün başlıyor, kuvvetli yağışlar sel ba/skınları da yapabilecek. Yarın ise Marmara bölgesi başta olmak üzere ku/vvetli yağışlar başlıyor. Pazartesi günü sıcaklıklar artıyor, ‘sıra dışı bir olay meydana geliyor’ ve salı günü 8-9 derecelik sıcaklıklarda artış olacak. Kesinlikle normal değil bu durum, dolu yağışlı, gök gü/rültülü yağışlı, şi/mşekli bir hava durumu bekliyoruz. Salı günü bu aldığı sıcaklığı geri veriyor. 8-9 derece ısınan havalar bir gün sonra 10-12 derece sıcaklık dü/şüyor. Bunlar sıra dışı olaylardır. Şimşek, gök gü/rültüsü, sağanak yağış, sel ba/skınları yapabilecek dolu bile görebiliriz.









SALI AKŞAMI KAR GELİYOR
Salı akşamı Türkiye’ye tekrar geliyor. Kar, Trakya’dan başlayarak İç Anadolu Bölgesi’nde bilhassa e/tkisini sürdürecek. 1, 1.5 günlük kar yağışı önemli olabilir çünkü Mart karı biraz daha fazla olur. Sıcaklıklar salı akşamından dü/şmeye başlıyor, çarşamba günü 3-4 dereceye kadar, İstanbul’da 7-8 dereceye kadar dü/şüyor.




“İSTANBUL’A KAR YAĞIŞI SINIRDA”
İstanbul’a kar yağışı çok sınırda, yükseklerde karla karışık yağmur yapabilir ama Trakya’da ve İç Anadolu’da ve İç Ege’de kar yağışları 2 gün sürecek.




“4 GÜN İÇİNDE BAHARI DA KIŞI DA GÖRECEĞİZ”
Bu sistemde doğu bölgelerimiz çok fazla e/tkilenmeyecek daha çok batı bölgeler e/tkilenecek. İzmir, Çeşme gibi bölgelerde bugün sel te/hlikesi var. Sıra dışı olaylar daha çok batı bölgeleri e/tkileyecek. Öyle bir jet akımı var ki soğuk havayı direkt bize getiriyor. 4 gün içinde her baharı göreceğiz hem de kışı göreceğiz. Önümüzdeki hafta sonuna kadar soğuk hava devam edecek. Mart ayı yine yapacağını yapacak.”



Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …