Salı , 23 Nisan 2024

İSTANBUL’DA DEPREM RİSKİ NEDENİYLE 93 OKUL BOŞALTILIYOR





İstanbul Valiliği, 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası megakentteki bazı okullarla ilgili yeni bir karar aldı. Deprem riski nedeniyle 93 okulun tahliye edileceğini belirten Valilik, “20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir” açıklamasını yaptı. İşte ilçe ilçe boşatılacak okullar.





İstanbul Valiliği, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremler sonrası harekete geçti. Megakentte okulların açılmasına 2 gün kala, riskli durumda olan 93 okulun tahliye edileceğini açıklandı. Bu okullardaki öğrenciler başka okullarda eğitimlerini devam ettirecek.





Konu hakkında yapılan valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve ilimizi de derinden etkileyen Marmara Depremi sonrası, olası depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için 2006 yılında İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) kuruldu. Bu birimimizin yürüttüğü İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında,




Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …