Cuma , 19 Nisan 2024

İşte Bill Gates’in 2022 tahminleri! Bakın neler olacak?





3) Herkes evde sağlık teşhisi koyabilecek 1960’larda pek çok kişi evde tıbbi teşhis yapabilen bir bilgisayara sahip olacağını düşünüyordu. Gates bunun artık hayalden ibaret olmadığını düşünüyor: Şu anda yıllık muayenenizin zamanı geldiğinde hayati organlarınızı göstermek ya da kan aldırmak için muhtemelen doktorunuzun ofisine gitmeniz gerekiyor. Peki ya evinizde doktorunuzun kan basıncınızı ölçmek için uzaktan kontrol edebileceği bir cihazınız olsaydı? Nasıl uyuduğunuzu ve aktif kalp atış hızınızı görmek için akıllı saatinizden toplanan verilere bakabilseydi? Bunların hepsi gelecekteki gerçek olasılıklar ve bunların sağlık hizmetlerini nasıl dönüştüreceğini merak ediyorum.





4) Alzheimer için kan testi muhtemelen onaylanacak Gates yakın zamanda Alzheimer hastalığına dair birçok tıbbi ilerlemenin de gelişeceğine dair iyimser: 2022’de izlenmesi gereken bir diğer alan Alzheimer teşhisi. Son dönemde burada büyük ilerleme kaydedildi ve Alzheimer için ilk uygun fiyatli, erişilebilir kan testinin gelecek yıl onaylanması için iyi bir şans mevcut. Her ne kadar bu Alzheimer hastaları (şu anda bir tedavisi ya da onu yavaşlatacak bir yöntem yok) için çığır açıcı bir gelişme olmasa da bu test tedavi atılımı arayışındaki ilerlemeyi hızlandıracak.





5) 2022 “yeni normal” için yeni yıl olacak Teknoloji girişimcisi yeni yılda pandeminin yarattığı olağanüstü koşulların ardından yeni bir normale nihayet geçileceğini düşündüğünü şu şekilde dile getiriyor: Sanırım 2022 çoğumuzun pandemi sonrası yeni normale nihayet alıştığı bir yıl olacak. Kovid vakaları umarım azalırken benim için bu ofise biraz daha fazla gitmek anlamına gelecek. Blogum ve diğer kanallar aracılığıyla başkalarıyla iletişim kurmak için daha fazla zaman harcamayı dört gözle bekliyorum.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …