Cumartesi , 20 Nisan 2024

İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni formülleri


Masada 5’li formül var





5’li formül olarak nitelendirilen çalışma kapsamında ise EYT sorunu çözecek formüller değerlendiriliyor. Bu çerçevede ilk seçenek daha önce de gündeme gelen bu konu bir kez daha masada. 3600 günü olan kadınsa 50, erkekse 55 yaşında emekli olabilecek.





Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Malum basına da yansıyan 5 farklı formülden bahsediliyor. Bunlardan 3 tanesi yasa tasarılarıyla alakalı. Meclis’teki partiler teklif vermişti. EYT 1999 yılında çıkmış bir yasa ile mağduriyet oluşturulmuş bir emekçi topluluğudur. 1999’dan önce sigortaya girdiğinizde her şey belliydi. 2001 yılında AYM’ye gönderildi. 2022’de son şeklini aldı. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kanun işlemesi durumu oldu.





1976 yılından sonra sigortaya giren herkesi kapsar hale geldi. Geç emekli olmaya olanak sağlamış oldu bu yasa. Binlerce insanımız geç emekli olmak zorunda kaldı. Halen daha çalışmalarını tamamladığı halde yaşı bekleyen emekli olamayan bir halk kitlemiz var. 2018 yılından itibaren 3 yılı aşkın zamandır gündemde yasa teklifi var. Alt komisyonda reddedilerek geri gönderilmişti. İktidar partisinin böyle bir çalışma olduğu kulis bilgisine yansıdı çalışma bakanı da bunu teyit etmiş oldu.





EYT DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ ZAMAN ALACAK
Katıldığı televizyon pogramında EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, EYT’nin biraz zaman alacağını, üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı. Bunun yanı sıra Ali Duman, günümüzde 1999 yılı mağduriyeti yansımaları yaşanıyor ifadelerinde bulundu. 3600 ve asgari ücretin erken karşımıza çıkacağı EYT’nin biraz zaman alacağı söyleniyor.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …