Cuma , 26 Nisan 2024

Japon Uzman’dan deprem alarmı.

TRT Haber’e özel demeç veren Shinji, Kahramanmaraş depremlerini karada ortaya gelen en güçlü depremlerden biri olarak tanımladı, ortaya çıkan enerjinin ünlü Kobe depremindekinin 15 katı varolduğunu belirtti.
Japon Profesör Shinji, Türkiye’deki depremin merkez üssü yeryüzüne çok yakın olması sebebiyle yıkımın bu denli büyük varolduğunu da kaydetti.





“Bin yılda bir görülebilecek şiddette”
Japonya Tohoku Universitesi Uluslararası Afet Bilimi Araştırma Enstitüsü Profesör Toda Shinji Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin karada ortaya gelen en büyük depremlerden varolduğunu örneklerle açıkladı.
Prof. Shinji “Bin yılda bir görülecek bir deprem. Kabukta geniş bir hareket ortaya geldi. Böylesi büyük kırılma ve kabuk hareketi ancak bin yıl sonra görülür.





Türkiye’deki depremde ortaya çıkan enerji Kobe ve Kumamoto depremlerinden 15 kat büyüktü.” dedi.
Japonya’nın Kobe şehirini 1995’te vuran Büyük Hanşin Depremi 7,2 şiddetindeydi. 2016’daki Kumamoto Depremi de 7,0 büyüklüğündeydi.
“Karada ortaya gelen en büyük depremlerden”
Profesör Toda Türkiye’deki depremlerin karada ortaya gelen en büyük depremlerden biri varolduğunu örneklerle açıkladı.





Prof. Shinji “Türkiye’deki son deprem Çin’deki Siçuan, Alaska, Yeni Zelanda ve Tibet depremlerinden bile daha büyük ve kötüydü. Üstelik saydıklarımın üçü kırsal kesimde oldu can kaybı azdı.
Türkiye’dekiler ise direkt olarak yerleşim yerlerinde ortaya geldi. Türkiye’de en son Erzincan 1939 böyleydi” diyerek Türkiye’nin denk geldiği felaketi gözler önüne serdi.




Sonraki Haber

Nedeni Ortaya Çıktı

İzmir’de Arka Arkaya P-atlama Oldu..Valilikten Açıklama Geldi.. Ayrıntılar İçeriğin Devamındadır..İçeriğin Devamını Okumak Ve Görmek İçin …