Cuma , 29 Mart 2024

Japonlar yine yaptı yapacağını koronayı 7 dakikada bitiriyor


Japonlardan harika icat. Yeni tip koronavirüsü 7 dakika gibi bir kısa sürede yok eden cihazı icat ettiler. Japonya’da bir firma öyle bir cihaz üretimi yaptı ki ultraviyole ışınlar sayesinde mikrop ve virüsler yok oluyor. Tavana monte edilen Care222 adlı cihaz, iki buçuk metre mesafeden havada bulunan virüs ve bakterilerin yüzde 99’unu sadece 7 dakika gibi bir kısa sürede yok ediyor.



Japonya’da ki “Ushio” isimli firma bu cihazı üretirken öyle hassas davrandı ki Koronavirüsü etkisiz hale getiren ve bunu ultraviyele-UV ışınları sayesinde yapan “Care222” adlı cihaz insanlara zarar bile vermiyor. Columbia Üniversitesi ile beraber icat edilen Care222, 254 nanometre dalga boyunda UV yayan geleneksel cihazların zıttına, insana zararsız olan 222 nanometrelik UV yaymakta.



Mikropları etkisiz hale getirirken insanlara zarar vermeyen cihaz, yüksek riskli otobüs, tren, asansör ve ofis ortamlarının dezenfekte edilmesinde büyük katkı sağlanarak kullanılabilecek. Tavanına monte edilen Care222, 2,5 metre mesafeden havadaki virüs ve bakterilerin yüzde 99’unu 7 dakikada yok ediyor.



Ushio isimli Japonya firması, 222 nanometrelik UV’nin insan için zararsız olduğunu tarafsız testlerde Hiroşima Üniversitesince onaylandığını aktardı. 300 bin yen (2 bin 860 dolar) fiyat etiketli 1,2 kilogram ağırlıklı Care222 için şimdilik sadece sağlık kurumlarından sipariş alınabilmekte. Ayrıca şirket, Care222 emitörlerinin monte edileceği genel amaçlı ampul üretimi için Toshiba ile proje yürüttüğünü duyurdu.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …