Perşembe , 25 Nisan 2024

Joe Biden başa geçtikten sonra tutumu az çok belli oldu





Biden başa geldiği zaman AB ile ABD arasındaki tutumların ne düzeyde olacağının konuşulduğu video konferansa katılım sağlayan Michael Carpenter, “Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak ya da yaptırımlar yoluyla ekonomisini çökertmek arayışında olmadıklarını” dedi.



Maalesef bu olumlu sözlere rağmen konu S-400’e gelince ABD’de başkanlar veya şahıslar değişse de değişmeyen tek tutum Türkiye’yi karşı tavırlı ve yaptırım içerikli sözler. ABD ile Türkiye’nin arasında en hızlı şekilde çözülmesi gereken konuların bulunduğunu dile getiren Carpenter, sözlerine şöyle devam etti:



S-400 VURGUSU
ABD’de başkanlar değişse de bir türlü değişmiyor Türkiye’ye olan tutumlar. ABD ile Türkiye’nin önünde en acil şekilde çözülmesi gereken konuların bulunduğunu dile getiren Carpenter, “ S-400 meselesinde olduğu gibi çıkış yolları aranmalı. Türkiye’nin şu an izlediği politika devam ederse bunun Erdoğan hükümetine negatif sonuçları olacaktır.” dedi.



Peki bizlerde vatandaşlar olarak soruyoruz, Yunanistan neden S-300 kullanıyor? Neden herhangi bir yaptırıma maruz bırakılmıyor. Neden sadece Türkiye’ye karşı S-400 karşısında bir tutum sergileniyor. Bunların cevaplarını bilmesek de Türkiye’nin S-400 konusunda geri adım atmayacağı aşikar görünüyor.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …