Cuma , 29 Mart 2024

Kadir Şeker’e verilen ceza istinafa taşınacak





Konya´da, sevgilisini dövdüğü öne sürülen Özgür Duran´ı engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Kadir Şeker’e verilen 12,5 yıl hapis cezasını, Duran ailesinin avukatı Metehan Uluman, istinafa taşıyacak. Uluman, Şeker’e müebbet hapis cezası verilmesi talebinde bulunacağını belirtti. Kocaeli Barosu´na kayıtlı avukat Metehan Uluman, Kadir Şeker için müebbet talebinde bulunacağını bildirdi. Haksız tahrik indirimine katılmadıklarını ifade eden Uluman, “Kadir´in olay yerine elinde bıçak ile geldiğine dair önemli ifadeler var. Bahsettiğimiz kesici aletin bu şekilde taşınması dahi 6136 sayılı kanuna muhalefet oluşturmaktadır. Olayları tetikleyen durumun Kadir´in kesici alet ile olay yerine intikal etmesi olduğu ve haksız tahrik indirimine başvurulamayacağı kanaatindeyim” dedi.



`TWİTTER´DAN ANKET YAPARAK İNSANLARA CEZA VERİLMEZ´ Sanığın kahraman ilan edildiğini ifade eden avukat Uluman, “Kadir Şeker olayı bizlere bir kez daha sosyal medya yordamıyla toplumun kolayca manipüle edilebileceğini gösterdi. Henüz doğruluğu bile ispat edilmemiş iddialar ile bir sanık kahraman ilan edilirken, kalbinden bıçaklanarak öldürülen savunmasız ve masum bir adamın hiçe sayıldığına şahit olduk. Yanılgıya sevk edilen toplum vicdanı ile hüküm kurulmasını ve Kadir’in beraatını isteyenler aslında egemenliğin temeli olan bağımsız mahkemelerin aleyhine hareket etmektedirler. Toplum vicdanı cezayı belirleyecekse her sanık için referanduma gitmek veya her suçluya Twitter’dan anket yapmak gerekir. Twitter’dan anket yaparak insanlara ceza verilemez. Bağımsız mahkemeler adalet için var” diye konuştu.


Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …