Cuma , 29 Mart 2024

Kafe, restoranlar ve oteller için flaş talep…





TURYİD’ten 4. dalgaya karşı öneriler Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği, Covid-19 pandemisinde geçirdikleri zor sürecin ardından artan vaka sayıları sonrası önerilerini sıraladı. Küresel çapta trajik sorunlar yaratan COVID-19 pandemisi delta varyantı ile 4.dalga etkisini göstermeye hazırlanıyor. Bayram ertesi gözlemlenen vaka sayısındaki artış zor geçebilecek bir sonbahar dönemine işaret ediyor.





Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ise pandemi döneminde yaşadıkları süreç sonrası vakaların artmasının ardından bir açıklama yaptı. Yaptıkları yazılı açıklamada ekonomiyi durma noktasına getiren çok sert karantina önlemlerini yaşadığını belirten TURYİD, “18 aylık pandemi / salgın sürecinde genelgeler ile çalışma hakkımızın durduğu uzun kapalı kalma süreçleri geçirdik. Kısıtlı saatler ile kısıtlı kapasiteler ile faaliyet göstermeye çalıştık, halen ruhsat saatlerime göre faaliyetlerimizi tam olarak sürdüremiyoruz.





Bedellerini ekonomik ve sosyal olarak ödüyoruz, uzun bir süre de ödemeye devam edeceğiz. Bugün salgının bir daha geri gelmemek üzere ortadan kalktığını düşünmek için erken. Fakat bugün 18 aydır süren mücadelede gelinen nokta da insanlık için bir umut var. Çünkü aşı var ” dedi.

Sonraki Haber

Bursa’da 7.3 lük Açıklama

Bursa’da 7.3 lük Açıklama Üç üniversitenin Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yaptığı ortak çalışmada, daha …