Cuma , 29 Mart 2024

Kan kanseriyim, muhtemelen öleceğim





Geçen yılın mart ayında kan kanseri teşhisi aldığını ve kanserin üçüncü aşamada seyrettiğini açıklayan yıldız oyuncu hastalığının agresif tür (hızla yayılan) Hodgkin olmayan Lenfoma olduğunu söyledi. Kitabında hem 50 yıldan uzun süredir devam eden oyunculuk kariyerini hem de boğuştuğu amansız hastalığını anlatan oyuncunun “Doğrusunu isterseniz hastayım. Ve muhtemelen ölüyorum” ifadesini kullanarak yaptığı açıklama hayranlarını yasa boğdu.





Tam bir yıl önce aldığı teşhisin ardından hemen tedavisine başlanan ünlü oyuncu bir yandan da muhtemelen artık az zamanı kaldığını düşünerek kitabını yazmaya başlamış. “Kendimi yapacak hiçbir şeyim olmadığı bir halde buldum. Ve artık biraz hızlanmam gerektiğine karar verdim” diyen Sam Neill hemen kitabını kaleme almaya başladı.





“Ve ben çalışmaya alışkınım. Çalışmayı seviyorum. İşe gitmeyi seviyorum. Her gün insanlarla birlikte olmayı ve onların dostluğunun tadını çıkarmayı seviyorum. Ve bir anda, çok ani şekilde bundan mahrum kaldım ve ‘Ne yapacağım şimdi?’ diye düşünmeye başladım” diyen Neill kitabının ona hem sabahları yataktan kalkmak için bir sebep sunduğunu hem de zihnini hastalığından uzaklaştırmasına yardımcı olduğunu belirtti.





Sam Neill geçen yıl, Jurassic Park serisinin son filmi Jurassic World Dominion için tanıtım turuna çıkmışken boynunda bezeler fark ettiğini ve hastalığını bu şekilde öğrendiğini açıkladı. “Sakin olmaya çalıştım ve ne yapacağımı düşünürken oturup bir kitap yazmaya karar verdim” diyen usta oyuncu başta kendisinde yazar kumaşı olmadığını düşünse de kitabını rekor sürede yazıp bitirdiğini anlattı.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …