Cuma , 26 Nisan 2024

Kar erimeden geri geliyor! Orhan Şen tarih verdi Meteoroloji 21 ilde alarma geçti: İstanbul Ankara Eskişehir Van


Hava sıcaklığı Sıcaklıkların İç Anadolu Bölgesi’nde 2 ila 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.





Rüzgar Genellikle güneyli yönlerden, ilk saatlerde Marmara’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.





33 il için uyarı Ağrı, Artvin, Bitlis, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Malatya, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan, Düzce, Amasya, Bingöl, Bolu, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kastamonu, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Karabük için sarı kodlu çığ uyarısı yapıldı.





Sarı kodlu uyarı nedir? Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
Kuvvetli rüzgar uyarısı Rüzgarın Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





Çığ tehlikesi uyarısı Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Buzlanma ve don uyarısı Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sonraki Haber

Son dakika… Yunanistan’da gökyüzü kızıla büründü! Tekirdağ’dan giriş yaptı, İstanbul’a geliyor

Son dakika… Yunanistan’da gökyüzü kızıla büründü! Tekirdağ’dan giriş yaptı, İstanbul’a geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından …