Cuma , 19 Nisan 2024

KARIN ŞİŞKİNLİĞİ OLANLAR BUNLARI KESİNLİKLE YEMESİN





EN ÖNEMLİSİ DE STRES YAPMAYIN!
STRES VE ANKSİYETE
Karnınız strese karşı çok hassastır. Stresli bir yaşam tarzı da karın şişkinliğine niçin olur. Stres yapmamaya dikkat edin!
Karın şişkinliğiniz var ise bunu görmezden gelmeyin.





Görmezden gelmek yerine karın şişkinliğine tükettiğiniz hangi yiyecek ve içeceklerin neden bulunduğunu gözlemlemeye çalışın.





GAZ ÇIKARMANIZI SAĞLAYAN KÜR 1. TARİF (PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN)
Kaynayan suya 50 kuruş büyüklüğünde bir kaç dilim kök zencefil 1 su bardağı suda 5 dakika kısık ateşte kaynatınız daha sonra ılımaya bırakın.Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içiniz.taze olarak uygulanmalı 1 ay boyunca uygulanmalıdır.





GAZ SÖKTÜRÜCÜ KÜR 2. TARİF (PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN)
1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda iyice ezilir ve 3-4 yudum su ile yutulur. 15 – 20 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer süpürge otu bulunamazsa taze veya kuru ebegümeci de kullanılabilir..





Ebegümeci dövülmez direk bir bardak suya 1 tatlı kaşığı atılıp içilir. Ebegümeci çayı ayrıca huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir. Bunların haricinde melisa limon çayı da kullanılabilir. Melisa limon çayı gaz ve şişkinliğe iyi gelirken, ayrıca sakinleştirici etkisi vardır.





BİTKİ UZMANI SUNA DUMANKAYA’DAN KÜR TARİFİ
250 gram öğütülmüş tuzsuz leblebi, 100 gram öğütülmüş nöbet şekeri, 50 gram öğütülmüş damla sakızı, 50 gram rezene ve 50 gram anasonu karıştırın. Her sabah ve gece yatmadan önce bundan bir tatlı kaşığı yutun. Sabahları birer adet incir ve kayısı yemek, bir bardak ılık su içmek de yararlı olur. Ayrıca mutlaka temiz havada yürüşler yapın.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …