Cuma , 29 Mart 2024

Karın şişliği için giden kadının vücudundan çıkanlar doktorları bile şok etti! Tekirdağ’da yaşanan olay tıp dünyasında





2 saat süren operasyon neticesinde, kadın hastanın karnından 35 kilogram bir kitle çıkarıldı.
Op. Dr. İhsan Gündüz, hastanın uzun zamandır karın şişkinliğinin bulunduğunu ve hastaneye başvurmakta geciktiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:





“Bizi şaşırtacak derecede büyük bir kitle ile karşılaştık. Batın içerisinde hemen her organa temas eden, tam kaynağı da belli olmayan büyük bir kitleydi. Gerekli operasyonu yaptık.
“Üzerinden büyük bir yük kalktı”
Hasta geldiğinde 110 kilodan ağırdı. Şimdi 70 kilo civarında. Üzerinden büyük bir yük kalktı. Hastanın yürüyüşünü, eklemlerini, solunumunu hatta kalp fonksiyonlarını bile etkileyecek bir kitleydi.”





“15 yıllık cerrahım, ilk kez böyle bir kitle gördüm”
“15 yıllık cerrahım, ilk kez böyle bir kitle gördüm. Türkiye’de bu kadar büyük bir kitle çıkartıldığını görmedim. Dünyanın belki de en büyük kitlesi olabilir. Hasta için çok iyi bir ameliyat oldu. Açıkçası bizi biraz zorladı. Fakat hastanın iyi olması bizi de mutlu etti. Hasta da ameliyat sonrası şaşırdı. Nefes alamayan hasta, ameliyattan nefes alıp rahat yürümeye başladı.”

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …