Cuma , 19 Nisan 2024

katil’in ilk ifadesi





Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Özel Harekat Polisi ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) de yakında bulunan Tepearası Mahallesi’ndeki, sahibi il ve yurt dışında olan boş evler olmak üzere tüm evlere baskın yapıp tek tek aradı. İnsansız hava aracının da kullanıldığı aramalarda,





şüphelinin Tepelice ve Tepearası mahallelerinden kaçmış olabileceği ihtimali üzerine güzergahtaki Üçpınar Mahallesi’ndeki dağlık ve ormanlık bölgedeki mağaralar, menfezler ve boş ağıllar da kontrol edildi. Özel Harekat timleri, Üçpınar Mahallesi yakınlarında dün arazi taraması yaparken saat 18.00 sıralarında Altun’u, saklandığı mezarlıkta fark etti. Polisi görünce kaçmaya çalışan Altun, havaya uyarı ateşi açılarak yakalandı. Üzerinde yapılan aramada, saldırıda kullandığı tahmin edilen tabanca ve 18 mermi ele geçirilen Altun’un, bugüne kadar kırsal alandaki bahçelerde elma ve çeşitli meyveleri yiyerek beslendiği, ağaç kenarlarında yatıp uyuduğu belirtildi.





Üzerinde, olay sırasında giydiği elbiselerle yakalanan Altun’un, günlerdir saklanmasına rağmen kıyafetlerinin çok fazla kirli olmaması dikkat çekti. Bitkin olmadığı gözlenen Altun, sorgulanmak üzere Konya’ya getirildi. Gözaltına alınan Mehmet Altun’un ilk ifadesinde, Dedeoğulları’nın evine, mayıs ayında çıkan kavga nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan ablası Ayşe Keleş, halen tutuklu olan eniştesi Lütfi Keleş ve diğerleri hakkındaki şikayetlerinden vazgeçip, uzlaşma sağlamak için gittiğini öne sürdüğü belirtildi. Kendisini ‘belediye yetkilisi’ olarak tanıtıp aile fertlerini bahçeye davet ettiğini, konuşma sırasında yüzündeki cerrahi maskeyi indirmesi üzerine ailenin kendisini tanıyıp tepki gösterdiğini belirtti.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …