Cumartesi , 20 Nisan 2024

Keçiboynuzu Tozu Faydaları – Harnup Unu Kullanımı






Keçiboynuzu Tozu veya Harnup Unu Hakkında Bilgi
Keçiboynuzu veya diğer ismi harnup, Akdeniz ikliminde doğal olarak yetişen baklagiller ailesinden olan bir çeşit bitki türüdür. Keçiboynuzunun faydaları saymakla bitmez fakat çok eski tarihlerden beri keçi boynuzundan elde edilen unun da bir çok kullanım alanı ve faydası olduğu bilinmektedir.
Çok çeşitli kullanım alanı olan keçiboynuzu tozu yiyeceklere lezzet ve aroma katmasının dışında şifa vermesi amacıyla da kullanılır. Keçiboynuzu unu aynı zamanda harnup unu veya harnup tozu olarak da satılmaktadır. Özellikle pasta ve hamur işlerinde şeker yerine keçiboynuzu tozunun kullanımı mevcuttur. Bu sayede hem daha lezzetli pastalar elde edebilir hemde tam anlamıyla doğal pastalar yapabilirsiniz.
Şekerin kullanıldığı bir çok yerde keçiboynuzu unu kullanabilirsiniz. Hem lezzet olarak hemde sağlık açısından daha iyi bir tercih olacaktır.
Keçiboynuzu Tozu ‘nun Faydaları Nelerdir?
★ En çok sindirim sisteminde faydaları görülen bir besindir. Keçiboynuzu tozu sindirim sistemini dengeleyerek ishal ve kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır. Ayrıca mideyi güçlendirerek, mide rahatsızlıklarına karşı koruma sağlar.
★ Keçiboynuzu tozunun içerisinde bol miktarda antioksidan madde barındırır. Bu nedenle bir çok hastalığa karşı koruyucudur.




★ Gribal enfeksiyonların tedavisinde ve astım bronşit gibi hastalıklara karşı kullanılır.
★ Harnup unu kolesterole karşı iyi geldiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.
★ Bağırsaklarda enfeksiyon oluşmasını engeller. Bu sayede bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltır.
★ Alerjik hastalıklara karşı koruyucudur.
★ Harnup Unu’nun erkeklerde sperm artırıcı özelliği vardır.
★ Çocuklarda zeka geliştirici özelliği vardır. Beyin hücrelerini yeniler.
★ Keçiboynuzu tozunun içerisinde bol miktarda kalsiyum bulunur. Kalsiyum kemik erimesine karşı faydalıdır. Hem çocuklarda hemde yetişkinlerde kemiklerin gelişmesinde ve korunmasında fayda sağlar
Keçiboynuzu Tozu Nerelerde Kullanılır?
Keçiboynuzu tozunu hamur işlerinde ve pastalarda şeker yerine kullanabilirsiniz. Çeşitli içeceklerin içine aroma vermesi için karıştırıp tüketebilirsiniz.
Sıcak süt ile karıştırılarak direk olarak tüketimi mevcuttur. Özellikle bebekler için hazırlanan mamaların içerisinde kesinlikle olması gereken faydalı bir tozdur.
Keçiboynuzu Tozu Nasıl Elde Edilir?
Keçiboynuzu tozunun ev ortamında yapımı pek mümkün olmamaktadır. Kurutma, dövme, öğütme ve kavurma gibi çeşitli işlemlerden geçen keçiboynuzu tozunu ev ortamında elde etmemiz zor olacaktır. Bu sebeple güvendiğiniz bir yerden keçiboynuzu tozunu satın alabilirsiniz.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …