Cuma , 29 Mart 2024

Kim olduğunu öğrenince dondu kaldı..





Bea lokantaya her zaman yalnız gelmemişti. Başlarda kocasıyla geliyordu. Kocası burayı seviyordu çünkü hem yemekler kaliteli hem de fiyatlar uygundu.
Açıldığı ilk hafta Bea ve kocası akşam yemeği için bu lokantaya gelmişlerdi.





Bae sık sık ailesini de burada birlikte yemek yemeğe davet ederdi. 30. evlilik yıldönümlerinde lokantayı özel olarak kendileri için kapattırmışlardı. Akşamın geç saatlerine kadar leziz yemekler yiyip dans etmişlerdi.

Fakat yaşlı kadının hayatı her zaman böyle şen şakrak geçmemişti
Yaklaşık bir yıl önce, kısa süreli bir hastalığın ardından hayatının aşkı vefat etti. Bea bunun üstesinden gelmekte zorlanmıştı, yalnız olmak gerçekten çok zordu.
Yaşlı kadın haftalarca yas tuttu. Yalnızdı ve konuşacak kimsesi yoktu. Sarılacak da.





Ailesi ve arkadaşları bir zamanlar neşeli olan kadının gitgide daha da mutsuz olduğunu gördüler. Artık içinden hiçbir şey yapmak gelmiyordu. Zar zor yemek yiyor, misafir kabul etmiyordu.
Fakat çok geçmeden yardım beklenmedik bir yerden geldi.
Paspasın üstünde bir mektup vardı.

Mektup her hafta gittiği lokantanın çalışanlarından geliyordu. Onu bir süredir görmemişlerdi ve ona yemek ısmarlamayı teklif ediyorlardı.
Çalışanlar onu, onun coşku ve iyimserliğini özlemişlerdi.

Bu adımı atmak Bea için çok zordu. Oraya ilk kez yalnız gidecekti. Daha önce lokantada hiç yalnız başına yemek yememişti. Ama artık yapmak zorundaydı!





İçinde bulunduğu derin mutsuzluk çukurundan çıkmaya çabalamak zorundaydı. Lokanta çalışanlarını yeniden görmenin ona iyi geleceğine inanıyordu..

Bea için son üç ayda çok fazla şey değişmişti ama lokanta hâlâ aynı görünüyordu, her zaman olduğu gibi. Aşina olduğu o kokular ve mutfaktan gelen sesler yine aynıydı.
Dul kadın için bu eve gelmek gibiydi. Her zaman oturduğu masa onun için rezerve edilmişti, her zamanki sandalyesine oturdu. Gözlerinde yaşlarla pencereden dışarı baktı.





İşte buradayım, diye düşündü. Fakat ardından lokantanın sahibi gelip yanına oturdu. Ona eşlik etmek istemişti.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …