Cuma , 29 Mart 2024

KİNDER SÜPRİZ YUMURTA VE O ÜRÜNLER TOPLATILIYOR





Ferrero’dan yapılan açıklamaya göre, bakteri, çikolata ürünleri için hammadde içeren bir tank filtresinde tespit edildi. Bunun üzerine içinde bakteri bulunan filtre kaldırıldı. O sırada fabrikada bulunan malzemeler ile çikolata ürünlerinin tedariki de durduruldu. Ancak İtalya merkezli çikolata üreticisi, Avrupa’nın 8 ayrı ülkesinde çok sayıda insanın Belçika’da üretilen ürünleri yedikten sonra nasıl salmonella enfeksiyonuna yakalandığı sorusuna yanıt veremedi. Şirket, konunun hala soruşturma aşamasında olduğunu belirtti.





ŞİRKETİN SALMONELLA ŞÜPHESİYLE RAFLARDAN TOPLADIĞI ÜRÜNLER ŞUNLAR:
Kinder Surprise (bütün paketler)
Kinder Schokobons
Kinder Schokobons WHITE
Kinder Happy Moments
Kinder Mix Advent Calendar
Kinder Mix Peluche
Kinder Surprise Maxi





Fransa’da Nestle grubuna ait Buitoni marka donmuş pizzalarda da E.coli bakterisi tespit edildi. Mart ayından itibaren toplatılmaya başlanan pizzalar yüzünden 48’i çocuk 50 kişide zehirlendi, 2 çocuk ise hayatını kaybetti. Uzmanlar ise gıda güvenliği konusunda vatandaşların da en az yetkililer kadar önem vermesi gerektiğini belirtiyor.





Ferrero; İngiltere, Hollanda ve Belçika’nın da aralarında olduğu birçok ülkede, salmonella şüphesi içeren ürünleri geri çağırdı.Avrupa Hastalık Önleme ve Değerlendirme Kurumu’na (ECDC) göre, çoğunluğu küçük çocuklardan oluşan toplam 134 kişiye salmonella bakterisi bulaştığına ilişkin başvuru yapıldı. Arlon’da 15 Ocak’ta saptanan bakteriye ilişkin ilk başvuru, 7 Ocak’ta İngiltere’de yapılmıştı.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …