Perşembe , 28 Mart 2024

KİRACILAR D’İKKAT! KİRANIN DÜŞMESİ İÇİN D’AVA AÇABİLİRSİNİZ





Kiradaki fahiş fiyatlar kiracı ile ev sahiplerinin arasını bozdu. Bu nedenle mahkemeye başvuran kiracı ve mal sahiplerinde artış var. Hukukçular, “Şifahen bedelin artırılması ya da indirilmesi söz konusu değil. Kiracı rakamın düşmesi için dava açabilir” diyor.





Ev sahipleri ve emlakçılar hızlanan kentsel dönüşüm ve üniversitelerin açılmasını fırsata çevirdi. İstanbul’da okul ve iş merkezlerine yakın birçok bölgesinde kiralar yüzde 300’e kadar fırladı. Kira gelirinin fahiş oranlar karşısında düşük kaldığını düşünen ev sahipleri de çeşitli bahanelerle mevcut kiracılarını çıkarmaya, sözleşme yenilememeye, şifahen mevcut rakamın 2-3 katı zam talep etmeye, ara artışlara, hatta adeta açık artırmayla daireyi farklı kişilere gösterip en yüksek rakamı ödeyene kiralamalara başladı. Ancak artışın Tüketici Fiyat Enflasyonu’nun (TÜFE) 12 aylık ortalamalarına göre belirlenen ve ekimde yüzde 17,09 olarak açıklanan yasal sınırı aşmaması gerekiyor.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …