Perşembe , 25 Nisan 2024

Kiracıların dikkatine: Eski ev sahibinizden tazminat alabilirsiniz





Son dönemde tırmanışa geçen konut fiyatları nedeniyle ev sahipleri, içinde kiracı bulunan evlerini satışa çıkartabiliyor. El değiştiren evlerin yeni sahipleri ise genellikle kiracılara hayatı dar ediyor… Peki böyle bir durumla karşılaşan ve sözleşmesi devam eden kiracıların hakları neler?





Konut fiyatlarındaki önlenemeyen artış, vatandaşların kabusu oldu. Evlerinden çıkarılma korkusu yaşayan kiracılar, pek çok hakkının da bilincinde değil.

Örneğin, ev sahibiniz, oturmakta olduğunuz evi kontratı devam ederken satışa sunduğunda, tazminat hakkınızın doğduğunu biliyor muydunuz?





Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, kira sözleşmesi devam ederken kiradaki konutunu ya da iş yerini satan ev sahiplerinin, kiracıya tazminat ödemek zorunda kalabileceğine dikkat çekerek, kiracılar için altın değerinde bilgiler verdi.

Doç. Dr. Umut Yeniocak, kanuna göre, içinde kiracı olan konut ya da iş yerini satın alan yeni malikin, satın aldığı tarihten itibaren bir ay içinde kiracıya ihtar göndererek, kiracının altı ay sonra çıkmasını talep edebileceğini belitti.





Yeniocak, yeni malikin, kiracının kabul etmemesi durumunda kendi ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açacağını söyledi.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …