Cuma , 19 Nisan 2024

Kış aylarında sık rastladığımız ve birçok insanın şikayetçi olduğu öksürük ardından daha sıkıntılı hastalıkları getirebiliyor.





Kış aylarında sık rastladığımız ve birçok insanın şikayetçi olduğu öksürük ardından daha sıkıntılı hastalıkları getirebiliyor. Öksürük ciğerleri tıkayıp sarmadan önlem alınmadı. Devamlı ilaç kullanmamak için de bitkisel organik çözümlere başvurmalıyız. Bu yazımızda sizlere öksürük kesici, vücudu dinçleştiren bal, limon ve bazı baharatları içeren karışımdan bahsedeceğiz.
Çok pratik, şifa dolu, hem de çok etkili bir karışım. Yapılışı da oldukça kolay. Malzemeler: limon – bal – bazı baharatlar.

İşte tarifler:
Enerjinizi arttıran, öksürüğü azaltan harika kür:
Malzemeler ise şöyle: Bir kaşık organik bal, yarım limon, bir çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı kimyon, bir çay kaşığı tarçın ve çok çok az karabiber. Gelelim bu kürün hazırlanışına.

Kürün yapımı: Bütün malzemeleri ölçülerine dikkat ederek bir kasenin içinde iyice karıştırın. Bu karışımı gün içinde belli saatlerde tüketebilirsiniz. Midenize zararı dokunmaması için hepsini bir anda tüketmeyin, yavaş yavaş tüketin. Vücudunuzun daha dinç, enerjizin daha çok olduğunu hemen hissedeceksiniz. Tüketim çılgınlığının bu denli fazla olduğu bir zamanda hemen hemen herkesin durduk yere enerjisi az, herkes yorgun ve mutsuz. Böyle doğal ve organik karışımlar vücudunuzu güçlendirerek enerjinizi de arttırır inşallah.



Öksürüğünüze de iyi geleceğinden emin olabilirsiniz. Geçmeyen bir öksürüğünüz varsa ve devamlı kendinizi yorgun hissediyorsanız mutlaka bu kürü uygulayın. Ayrıca öksürük sıkıntısına karşı bal & zencefil karışımından oluşan gribe karşı koruma sağlayan kürü de deneyebilirsiniz.
Onun tarifi ise şöyle: bir adet orta boy zencefil – yeterli miktarda organik bal – bir adet limon – küçük bir kavanoz – (tatlanması için isteğe bağlı bir adet çubuk tarçın)

Hazırlanışı: zencefilin kavuklarını soyun ve ince ince dilimeyin. Kavanozun en altına koyun. Üstüne dilimlediğiniz limon dilimlerini yerleştirin. Limonların üzerine de yeterli miktarda bal ilave edin ve kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına koyun.İsterseniz kavanozun içine çubuk tarçın da ekleyebilirssiniz. En az 1 gün geçtikten sonra kürünüz hazır olmuş olacaktır. Ne kadar beklerse o kadar etkili olur. Buzdolabında 2 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. İsterseniz sade şekilde günde bir kaşık, isterseniz çayınıza katıp tüketebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …