Perşembe , 25 Nisan 2024

KIŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR SON 48 SAAT





SON 48 SAAT
Uzman isimler tüm yurdu etkisi altına alacak soğuk ve karlı hava için uyarılarda bulundu. 10 gün sürecek olan gerçek kış havası için son 48 saate girildi. İstanbul’da perşembe tüm gün kar yağışı var. Cuma günü sıcaklıklar daha da düşecek ve kar devam edecek. Mart 1987’den sonra bugüne kadar gelmiş olan en güçlü Mart karı.





Soğuk hava dalgası Mart ayını Ocak ayına dönüştürecek. Zaman zaman gök gürültüsü, şimşek görülebilir. Tahminlere göre, Perşembe-Pazartesi arası okul/eğitim tatili ve iş yeri tatilleri gündeme gelebilir.





KRİTİK 3 GÜN: DIŞARI ÇIKMAYIN!
İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da uzman olmayan bazı kişilerin sosyal medya üzerinden abartılı söylemlerde bulunduğuna dikkat çekerek, “İstanbul için 1987 kışı benzetmesi yapanların hangi verilerle bunu söylediklerini anlamış değilim. Polar Vortex akımını gündeme getiriyorlar. Polar Votex akımının İstanbul’a gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Kar yağışının perşembeden itibaren başlaması bekleniyor ancak cumartesi günü şiddetli yağış söz konusu. Özellikle hafta sonu mecburi olmadıkça kış lastiği olmayanların dışarı çıkmamasını öneririm. Kar yağışı hafta sonu şiddetini arttırır. Veriler hafta başından itibaren itibaren sıcaklık değerlerinin artacağını gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü gerekli uyarıları yapacaktır. Cuma, cumartesi, pazar kar yağışının şiddeti açısından kritik 3 günlük periyot olacak gözüküyor” ifadelerini kullandı.





MERKEZ İLÇELERDE BİLE 30 SANTİM KAR
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Perşembe sabah soğuk hava dalgası Karadeniz üzerinden İstanbul, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’e giriş yapacak. Kar yağışı 5 gün aralıklarla sürecek ancak cumartesi günü İstanbul için kuvvetli kar yağışı bekliyoruz. Soğuk hava dalgası 24-25 Ocak’taki tablodan daha soğuk olacağını da vurgulamak gerekir” dedi. Gece buzlanma riskine de dikkat çeken Prof. Dr. Şen, “Gece yarısı sıcaklık değerleri sıfırın altına inecek ancak hissedilen sıcaklık eksi 6-8 olacak. İstanbul’un yanı sıra Batı Karadeniz, Kocaeli, Sakarya, Bursa’da da şiddetli kar yağışı etkisini gösterecek. Yeni soğuk hava dalgası 16 Mart tarihine kadar etkisini sürdürecek. Kış lastiği olmayan vatandaşlar çarşamba günüden itibaren araçlarıyla yola çıkmaması gerekir. Yeni soğuk hava dalgası cumartesi İstanbul’un merkez ilçelerinde bile 30 santimetrelik kar örtüsü yapacaktır. Yüksek kesimlerde kar yarım metreyi geçebilir” diye konuştu.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …